www.car.cz
 

Ondřej Ježek na ME Superstock 600 na Monze - opět desátý !!
     7.5.2006 07:44 - tisková zpráva


Ondřej Ježek nastoupil ke svému druhému závodu Mistrovství Evropy Superstock 600. Stejně jako před dvěma týdny ve Valencii, tak i dnes v italské Monze, získal šest bodu, když cílem projel na desáté pozici.

Motocyklový závodník Ondřej ježek nastoupil v italské Monze ke druhému závodu Mistrovství Evropy třídy Superstock 600. Během páteční kvalifikace, kterou provázel déšť, si Ondra zajistil devatenácté místo, nicméně o postavení na startu rozhodla až sobotní část kvalifikačních bojů, která se jela již na suché dráze. Brněnský jezdec v této kvalifikaci dokázal vylepšit své nejlepší časy z volných tréninků, což mu nakonec vyneslo patnáctou pozici na startovním roštu.
Odpolední závod byl poznamenán hromadnou havárii v první zatáčce a poté zrušením.

Opakovaný start se mladému jezdci povedl, nicméně problém v obávané úvodní šikaně znamenal, že se Ondra propadl na dvacátou pozici, ze které však během závodu skvěle postupoval kupředu. Po mnoha předjížděcích manévrech se v cíli více jak padesátikilometrového závodu mohl jezdec týmu Gold Fren Team Erinac radovat z dalších evropských bodů. I druhý závod evropského šampionátu superstocků 600 dokončil Ondřej Ježek na desátém místě. V celkové klasifikaci patří mladému jezdci desátá pozice, když na jeho kontě je 12 bodů.

Ondra Ježek:
Jsem rád, že se mi dnes podařilo zlepšit pozici na startu. Po zmoklé páteční kvalifikaci jsem byl na devatenáctém místě. Dnes bylo již sucho a mě se podařilo posunout na patnácté místo, což znamenalo start ze čtvrté řady. Po startu závodu havarovalo v první zatáčce několik jezdců. Já se této havárii dokázal vyhnout a postoupit na třinácté místo.

V průběhu prvního kola bylo několik dalších havárií a tak byl závod zastaven. Start do druhého závodu mi vyšel, ale v první zatáčce jsem se nechal zavřít několika jezdci. Odjížděl jsem z této první šikany až na dvacátém místě. Bohužel tohle zdržení znamenalo, že mi odjela skupina bojující o třetí místo. Do poloviny závodu jsem bojoval s Polákem Chmielewskim, kterého jsem předjel a snažil jsem se dojet další tři jezdce, kteří bojovali přede mnou.

Dojel jsem je a postupně je předjížděl. V posledním kole jsem se dostal až za lídra této skupiny Holanďana Junoda. Útok na něj mi vyšel až do poslední zatáčky. V Parabolice však byl vyvěšen žlutý prapor a já ho tak nemohl předjet. Je z toho tedy opět desáté místo a šest bodů do celkové klasifikace. Na čtvrté místo ztrácím pouze šest bodů, což pro mne znamená obrovskou výzvu do dalších závodů.

 

GOLD FREN TEAM ERINAC – tisková zpráva č. 02 / 2006

Petr Štola
www.racing-foto.com
PR


 
 
Fotogalerie:   OffRoad - CFOR v Brankách u Valmezu od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose