www.car.cz
 

Octávia cup 2004 zatím s tajemstvím
     tisková zpráva


POHÁR ZÍSKÁVÁ VĚTŠÍ ZÁJEM MÉDIÍ

NĚKTERÉ TÝMY ZATÍM DĚLAJÍ TAJNOSTI SE JMÉNY JEZDCŮ

Vrcholící přípravy na osmý ročník Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu mají mnoho podob. Některé týmy už mají za sebou první soukromé testování vozů s repasovanými motory. Organizátoři uzavírají nové a nové smlouvy s partnery. Z dosavadní kompletace přihlášek jezdců a soutěžících navíc vyplývá, že letos bude startovat skutečně přes dvacet aut.
Mezi nejpilnější včelky patří Bohemia Racing Team. „Už před několika dny jsme absolvovali na brněnském okruhu první testy s pohárovými octaviemi a všechno vypadá velice dobře,“ zmínil se manažer týmu Petr Najman. „Výrazně mi to pomohlo k získání jezdecké pohody před prvními závody, které jsem sice absolvoval s jinou octavií, ale testování se jednoznačně vyplatilo,“ dodal jezdec Jiří Jupa, který pak při brněnském vrchařském závodě poslední březnový víkend získal dvě první místa ve své kubatuře, třetí a čtvrté místo ve skupině M a zároveň šesté a sedmé místo absolutně.


Za náš tým letos pojedou opět tři jezdci, Milan Maděryč, Jiří Jupa a nově také Jaroslav Páral,“ dodal Najman. Páral bude nováčkem v Bohemia Racing Teamu i v poháru octavií, ale vrchy a okruhy u nás i v Evropě už dobře zná. Je například držitelem mistrovského titulu na okruzích z roku 1998. Od roku 1997 je i držitelem českého oficiálního rychlostního rekordu v hodnotě 292,647 km/h s jaguárem.

Zatímco uzávěrka soutěžících týmů už proběhla v půlce března, o konkrétních pilotech jasno dosud není. „Například v případě týmu Motorsport Kopecký víme jistě o dvou jezdcích. Pojede za něj loňský absolutní vítěz Štefan Rosina mladší a Jiří Janák. Víme ale, že tým Pepy Kopeckého chystá dokonce i třetí vůz. Důsledně však tají kdo ho bude řídit,“ poznamenal výkonný ředitel Ring Promotion Racing s.r.o., Luděk Diviš a dodal, že prostor pro spekulace je v tomto případě hodně otevřený. Připomněl také, že ve spolupráci s televizí Galaxie Sport budou i letos po každém podniku vznikat půlhodinové dokumenty. „Krom toho ale rozjíždíme i projekt teletextové stránky s možností tipování vítězů jednotlivých závodů. Uzavřeli jsme i dohody o mediální spolupráci s některými novými rozhlasovými stanicemi. O informace ze závodů tedy motorističtí fanoušci nebudou mít nouzi,“ dodal Diviš.

Pilně se před nadcházejícím startem letošního ročníku poháru octavií zbrojí také ve slovenském Matador Pneusportu. Jezdci už také dostali technické informace k letošním předepsaným typům sportovních plášťů. „Jako výhradní dodavatel obutí pro pohár stále cítíme velikou zodpovědnost. Jsem rád, že naše pláště si mezi jezdci získaly uznání a oblibu. Suché i mokré typy dodáváme týmům za jednotnou a myslím, že velice příznivou cenu 4.700,- korun s DPH, která však pochopitelně platí jen pro tento pohár,“ připomněl šéf Pneusportu Peter Novosad.

Mostecká technická přejímka a první testování se budou konat 17. dubna a 22. dubna se pak v Praze odehraje tradiční úvodní tisková konference, kterou bude Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup 2004 oficiálně zahájen. První ostrý start se koná v rámci Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekendu v Mostě ve dnech 14. – 16. května. 

 Dušan Matouš – RING GROUP a.s.
oficiální info na internetových stránkách www.cp.octaviacup.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose