www.car.cz
 

Frankie Mrázek jubiluje. I se sedmdesátkou na krku dál závodí !!
     11.5.2006 09:59 - Pavel Jelínek


Sedmdesáté narozeniny oslavil začátkem týdne v Brně populární silniční motocyklový závodník František Mrázek. Za rychlá řídítka usedl poprvé v roce 1950 a postupně se vypracoval k naší jezdecké elitě.

Sezónu 1962 završil Brňan jako mistr republiky třídy 350 ccm, o tři roky později pak spolu se svoji tehdejší manželkou, přední evropskou krasobruslařkou Janou Mrázkovou – Dočekalovou, emigroval do Kanady. Tam jeho závodnická kariéra pokračovala v duchu mnoha úspěchů i četných vážných havárií, kterými si vysloužil přezdívku „Crazy Frankie“.

 Po návratu ze zámoří do Brna jezdil Mrázek až do roku 1991 mistrovství republiky superbiků, závodnickou přilbu však ani poté definitivně neodložil. Předloni jako host startoval při Velké ceně na Masarykově okruhu v rámcovém závodě BMW Power a i nadále vodí historické závodní motocykly třídy Klasik.  

 

-am-

PS: a také  my blahopřejeme, Frankie !!


 
 
Fotogalerie:   CROSS COUNTRY rallye Bratislava 2006, foto Aleš Kavlík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose