www.car.cz
 

Matějovského úspěšná premiéra v BMW 1 Challenge cupu 2006
     17.5.2006 09:24 - tisková zpráva


Race Car Weekend 2006, který se jel na Autodromu Most ve dnech 12. - 14. 5. 2006, obsahoval kromě hlavních závodů Mistrovství ČR také velmi zajímavý vložený závod nově vzniklého poháru BMW 1 Challenge (www.bmw1challenge.com).

Do bojů o body v tomto poháru právě v Mostě zasáhl jako jediný z členů INTERNET EXPRES Prima Teamu jezdec Michal Matějovský. Pohledný třílitrový šestiválec s poháněnou zadní nápravou představoval pro Michala velkou výzvu, protože to byla vůbec jeho první závodnická zkušenost v tomto typu vozu.

V pátečním seznamovacím volném tréninku zajel šestý čas. Šestý zůstal i po sobotní první kvalifikaci, ale to už se o tři sekundy na kolo zlepšil. Pak přišel první závod a ten se jel po dešti. Sice už nepršelo, ale na mostecké trati se mnohde ještě držela voda. Michal bojoval skutečně srdnatě.

Ze šesté pozice na startu se probíjel stále vpřed a pak se dokonce pustil do duelu o druhé místo! Jenže voda na dráze ve spojení se zadním náhonem silného speciálu mu nakonec přivodily hodiny. Michal se tedy pustil do stíhací jízdy, kterou se mu podařilo dojet nakonec na čtvrté pozici těsně pod stupni vítězů.

V nedělní druhé kvalifikaci skončil sedmý a do závodu na suché trati šel s velkými ambicemi. Během napínavé podívané absolvoval nesčetně soubojů během kterých postupoval stále vpřed. Na rozdíl od soupeřů nechyboval a jezdil vyrovnané časy. Cílovou čarou pak po patnácti kolech proletěl na stříbrné pozici!

 

PR


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose