www.car.cz
 

Formule BMW : Josef KRÁL zazářil vynikajícím výsledkem v nedělním mokrém závodě !!
     22.5.2006 10:31 - tisková zpráva


FORMULE BMW  21.5.2006  Oserschleben

 

Josef KRÁL zazářil vynikajícím výsledem v nedělním závodě Formule BMW

 

Byla to bitva nervů o to, kdo nasadí ty správné pneumatiky“ říká šťastný český talent. Je nutno doplnit, že doplněno o velmi dobrý  výkon. Nedělní závod byl určitě nejnáročnějším závodem dosavadního seriálu prestižního seriálu Formule BMW. Ještě 30 minut před startem byla trať celá mokrá a v některých místech na trati byly i velké kaluže.

 

Jaké bylo překvapení pro soupeře, když na seřadiště vozů přijel jediný Král na suchých pneumatikách, zatímco i zkušení matadoři seriálu měli jasno - jedeme na mokrých. Šéf týmu  Jiří Mičánek se ukázal jako vynikající stratég.Po konzultacích v depu jsem se rozhodl, že nasadíme suché pneumatiky, protože byl silný vítr, který trať rychle vysušoval, a předpověď nepředpokládala další déšť. Na  tento popud rychle na startovním roštu přezouvali jezdci týmu AM -  Holzer a několik dalších," nastínil strategii Jiří Mičánek  senior.

 

„Po startu z 10. místa jsem se rychle propadal polem protože všichni co jeli na mokrých gumách byli rychlejší, ale byl jsem v klidu protože jsem věděl, že můj čas přijde,“ říká Král.

 

Postupně se Josef propadl až na předposlední místo. V tu chvíli vypadala jeho pozice beznadějná. Po 4 kolech však trať skoro úplně oschla. V tu dobu, se projevila skvělá taktika týmu Mičánek motorsport. Král začal dojíždět a předjíždět jednoho soupeře za druhým. Za závod předjel neuvěřitelných 16 !! soupeřů a dojel si pro 4. místo.

 

Podobnou taktiku použil i první Marco Holzer, druhý Dominik Wasem oba z týmu AM - Holzer a třetí Jens Klingmann z Eifelland Racing. Hned za touto trojicí dojel Josef Král, který předvedl parádní výkon.

 

            „Skvělé – jen bych Pepíkovi vyčetl přílišnou opatrnost v prvních 4 kolech, kdy se zbytečně propadl až na konec závodního pole. Kdyby se udržel o několik pozic vpředu, mohli jsme vést domů nějaký pohár. Ale mám s Josefa radost a jsme přesvědčen, že jdeme správnou cestou,“  zhodnotil závod Mičánek.

 

 

Další  závod se jede 3. - 4. 06. opět na Oserschlebenu tentokrát v rámci závodního víkendu WTCC.

 

 

Martin MILER

Josef KRÁL

PR


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za Zámeckým vrchem 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose