www.car.cz
 

Začátek sezóny SCC ve Varanu s motorem F1 na startu
     22.5.2006 16:52 - Vladimír Rožánek


Na autodromu Riccarda Palettiho se po zimní přestávce opět sešli účastníci Sports Car Challenge, ke svým prvním letošním závodům. Stáj Waltera Pedrazzy si tuto trať oblíbila při testech, které zde v minulosti absolvovala. Na takto krátké, jen 2,4Km dlouhé trati, se trochu ztrácí převaha silnějších strojů.

 

Mezi pravidelnými účastníky se objevilo hned několik nových jezdců. S novým prototypem přijel na první závody náš Michal Pavlík s vozem Picchio LMP, ovšem už při pátečním tréninku se objevily problémy s hnací jednotkou, usilovná snaha o opravu skončila bohužel špatně a pro našeho pilota bylo rázem po závodech.

 

Nový vítr přinesl do SCC také jezdec se zkušenostmi z cestovních aut – Karl H. Matzinger v týmu Hoffmann Racing s prototypem PRC Opel 2,0. Staronovou tváří byl pro účastníky SCC obličej Švýcarky Sabriny Hungebuhler, která opět zasedla do Oselly BMW 3,0 a nevedlo se jí věru zle. Ve stáji PRC se uvelebil Johann Jonny Pauer s PRC Opel a za stáj Mobi Sport zajel svůj první letošní závod Henry Uhling, také na PRC Opel 2,0. Objevilo se tedy několik nových pilotů, zejména proto, že se letos Sports Car Challenge pojede, jako otevřené mezinárodní mistrovství Rakouska prototypů.

 

V prvním závodě startoval Gerd Beisel ještě se starou technikou, a to PRC BMW 3,2, protože jeho nová zbraň Norma M2000 s motorem BMW 4,0 ještě není zcela připravena, osmiválec se nyní nachází u Heini Madera na revizi, ovšem Normu jsme viděli v podání stájového kolegy Muncha, který jel ovšem slabší motor Honda V4 ve druhé divizi.

 

Na trati se objevila další neznámá mostra MPR, které si přes zimu postavila dvojice Berlíňanů. Thomas Wolfert musel své MBR odstavit už ve volném tréninku, ovšem stájový kolega Hallau s motorem Honda předvedl dvojí vítězství v divizi 2. Nový vůz do první divize přivezl Wolfi Payr z Rakouska a s novým PRC 2006 Ford Cosworth F1 se v pátek hned seznámil se svodidly.

 

V prvním závodě se silným motorem pak nestačil ani na Beisela s PRC BMW 3,2, ale ani na Švýcarku Hungebuhler na Oselle BMW 3,0. Na vítězného Sinclaira s Jade Nissan V6 ztratil celých 57s.

 

Nedělní závod byl zkrácen z původních 25 na 20 okruhů autodromu R. Paletti. Do závodu odstartoval na čele Payr s PRC Cosworth, ale jen půl kola stačilo Sinclairovi na Jade, aby se dostal zpátky na čelo závodu a zopakoval si vítězství. Payr pak bojoval se Švýcarkou a Beiselem o druhé a třetí místo, jejich souboje byly plné drobných šrámů a z druhého místa se nakonec radovala Hungebuhler na Oselle BMW 3,0 před Payrem s Coswortem a Beiselem na PRC BMW V6.

 

Druhá divize byla opět ve znamení stroje MRP s motorem Honda a Hallau tak odvezl dva kovy nejcennější. Za ním skončil Munch s Normou Honda a pro třetí místo dojel Matzinger s PRC Opel. S postarším strojem Martini Alfa V6 jezdil po oba dny na konci pole Švýcar Gartner a spokojenost nevládla ani u Piuse Truffera, který nedokončil ani jeden závod. Smůla se při závodech obrátila i na Pauera, který po tvrdém brždění, při kolizi s Beiselem, mnoho bodů nenasbíral.

 

Zatím se na startu neobjevil Michal Dolák z CarDo Racing se svým PRC Ford Cosworth, ale na konci roku by se podle posledních informací měl objevit ještě další český reprezentant B. Pfeiffer na stroji Piccio CN, do slabší druhé divize. V závodě se neobjevil ani syn stavitele vozů PRC Emanuell Pedrazza, ani promotér Tessitore..

 

 

Další závod SCC se pojede v Dijonu 11. Června a mistrovství Rakouska prototypů pokračuje 9. Července na autodromu Hockenheim v Německu. U nás budou tyto závody k vidění při Matador Czech Truck Prix v Mostě 25. – 27. Srpna.

 

Výsledky Sports Car Challenge Varano:

 

1. jízda

 

Tony Sinclair GB – Jade 2 Nissan V6

Gerd Beisel D – PRC BMW 3,2 V6

Sabrina Hungebuhler CH – Osella BMW 3,0

Wolfi Payr A – PRC 2006 Ford Cosworth 3,5

Georg Hallau D – MRP Honda 2,0 – divize 2

K.H. Matzinger A – PRC Opel 2,0 – divize 2

Gerhard Munch D – Norma M20 Honda 2,0 – divize 2

Denny Gorsdorf D – Mygale Formel Ford 2,0 – divize 3

 

2. jízda

 

Tony Sinclair GB – Jade 2 Nissan V6

Sabrina Hungebuhler CH – Osella BMW 3,0

Wolfi Payr A – PRC 2006 Ford Cosworth 3,5

Gerd Beisel D – PRC BMW 3,2 V6

Georg Hallau D – MRP Honda 2,0 – divize 2

Gerhard Munch D – Norma M20 Honda 2,0 – divize 2

K.H. Matzinger A – PRC Opel 2,0 – divize 2

Adi Gartner CH – Martini Alfa Romeo V6

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2006


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge v sezóně 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose