www.car.cz
 

Janíkův zlatý vstup do letošní Challenge
     23.5.2006 00:28 - tisková zpráva


Velmi hektické byly poslední dny v teamu Shleha-Janík motorsport. Před týdnem mechanici osadili vůz novým podvozkem a proběhl krátký test před závodem v Makedonii. Ale po loňských peripetiích na Srbsko - Maďarských hranicích jsme se pokoušeli spojit se srbskými úřady a naši cestu domluvit předem. Ovšem odpovědi nás zarazily: "Nikdo Vám bezproblémový průběh odbavení nezajistí." A tak jsme Vodno 2006 museli opět vynechat a těšili se na novou převodovku. Ta dorazila ve čtvrtek těsně před následujícím závodem, Sevnicí ve Slovinsku.

"Celý team podal maximální výkon a šlo jen o jedno - auto do čtvrtečního večera zprovoznit, naložit doprovodný vůz a odjet 600km do místa závodu. Vše se podařilo, jak mělo. Ve čtvrtek v podvečer se naše BMW rozjelo s novou skříní. Zbyl jen čas na krátký asi 4km test, který ukázal, jaký technický krok naše technika udělala a rychle dílnu nastěhovat do doprovodné dodávky veškerý materiál a nad ránem vyrazit," říká dnes už s úsměvem o vypětí před závody Václav Janík.

Trať, která našemu vozu loni moc nevyhovovala, jsme již znali, a tak ji bylo potřeba v průběhu pátku jen oživit. Relativně pomalá technická trať vyhovuje spíše obratnějším vozům s poháněnou přední nápravou. I přes tento handicap Václav Janík s novým podvozkem a převodovkou dokázal ovládnout všechny tři tréninkové jízdy.

Zlepšení oproti loňskému roku je velice příjemné. Srovnáme-li specifikace, loni jsme tu startovali s úplně jiným vozem. Letos zůstala jen karoserie a blok motoru, jinak jsme téměř vše změnili. I v nedělním závodě se nám soupeři dívali do výfuku, takže můžeme být spokojení,“ dodává jezdec a chválí mechaniky: "O takovém voze, jako jsme o víkendu představili v Sevnici, jsem snil od konce roku 2002, kdy jsme pořizovali BMW M3. Ve sportu, v motorsportu  zvláště, je ale vše o penězích. Bez kvalitních partnerů - firem Nutrend, výrobce energetického stimulantu Shleha, BMW Horimex Cars, Ploberger, T.S. Bohemia, Seliko a dalších by to ale nešlo. Děkujeme za Vaši přízeň a zveme Vás na následující dva závodní víkendy."

Příští týden na trati v Ústí nad Orlicí, kde se na trati s jednadvaceti zatáčkami bude bojovat o cenné body do poháru FIA Challenge a o týden později na domácí Ecce Homo ve Šternberku, kam se sjede kompletní současná evropská špička, reprezentovaná vedoucím mužem tabulky Danem Michlem, Jardou Malým, či Alfredem Hilgerem.

 

M. Frýdecký

Shleha-Janík motorsport

www.janik-motorsport.com


PR


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za Zámeckým vrchem 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose