www.car.cz
 

Kresta - povinné vítězství při pelhřimovské rallye
     Pavel Jelínek


Ještě vloni byli pořadatelé   tzv. amatérských soutěží v nemilosti FAS a  jezdce mohly  čekat  v případě  startu např.  z testovacích důvodů  problémy. Dnes je vše jinak.  Pořadatelé  seriálu se s FAS dohodli na spolupráci a pátečního a sobotního podniku se jako  ostrého testování zúčastnil dokonce  Roman Kresta se Subaru Impreza WRC.

Start skončil dle očekávání jasným vítězstvím favorizovaného Romana Kresty , ale i na dalších místech lze ve výsledkové listině nalézt  známá jména. Vítěz  si navíc velmi pochvaloval připravenou trať i celkovou   organizaci vůbec.

Rallye Pelhřimov byla úvodní soutěží Českomoravského poháru v rallye. Problémem byla  jen vážná havárie posádky Hilal  Smolík s vozem Ford Escort , když jezdec byl převezen helikoptérou do pelhřimovské nemocnice v kritickém stavu. 

Druhý na stupních vítězů se umístil Ludvík Otto s celicou a třetí pak vítěz Šumavy, Martin Prokop z nedaleké  Jihlavy, který ale pro  tentokrát vyměnil octavii WRC za Mitsubishi Lancer EVI VII. Čtvrtý  a pátý skončili s dalšími lancery Marek a pátý Flídr. Šesté místo si připsal Nešpor s dalším  subaru, tentokrát ovšem WRX.

První  fotografie z Pelhřimova  si můžete  prohlédnout v naší  fotogalerii. Takto  soutěž viděl Pavel Kacerovský.


Neoficiální výsledky:

1. Kresta, Tománek (Subaru Impreza WRC) 1:14:24,4 hod., 2. Otto, Denk (Toyota Celica GT Four) -4:39,5, 3. Prokop, Novák (Mitsubishi Lancer EVO VII) -6:03,5, 4. Marek, Kříž (Mitsubishi Lancer EVO VI) -7:20,8, 5. Flídr, Ehl (Mitsubishi Lancer EVO VII) -8:23,7, 6. Nešpor, Dočkalová (Subaru Impreza WRX) -10:18,6.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose