www.car.cz
 

Pepa Semerád o letošním Tišnově. Škoda problémů v závěru
     23.5.2006 12:36 - tisková zpráva


Pořadatelé jednotlivých soutěží letošního ročníku Sprintrally zřejmě konečně začali soupeřit o nejlepší tratě, protože jsme i na třetím podniku závodili na pěkné a technické trati.

Naše EVO IX neprošlo od posledního závodu žádnou změnou, pouze jsme vyměnili uložení LZ kola (náboj, ložiska), které jsme poškodili minule o obrubníček. Nově homologované velké brzdy ještě nemáme.

Závod se pro nás vyvíjel slibně od začátku, třídu PV jsme vedli od první RZ a v absolutním jsme se pohybovali také celkem vepředu. Startující vozy WRC nás nechávaly v klidu a my jsme sledovali spíš ze zvědavosti, jak si s nimi stojíme. Leoš Flídr jel asi moc pěkně, protože nás celkem neřešil a ostatní WRCa jsme potrápili, což nám dělalo radost. Sympaťák Flídr na šesté udělal bohužel chybičku a skončil na zádech. Naštěstí se jim nic nestalo, ale my tím přešli z druhé pozice do vedení i v abslutní klasifikaci.

Před RZ 7 jsme obuli opět suché gumy, vpředu tvrdé, vzadu středně tvrdé a až do startu Petáka jsme věřili, že pršet nebude. Pršelo, a hodně....

My, stejně jako Trněný, Jandík a Volf jeli tedy na suchých a naše bezpečné vedení se o dost zmenšilo. Maďar Szabó obul mokré a stáhl nás asi na 12s. rozdílu. Na další RZ už bylo sucho a tak jsme si z toho hlavu nedělali. Mezi časovkou a startem nám však umřelo turbo a my byli bez tlaku a tím i výkonu motoru. Poslední 2 zkoušky už to sice nebylo o závodech, ale my po loňských zkušenostech, kdy nám na konci sezóny chyběl jeden bod k titulu, jsme chtěli zkusit dojet "na bodech". To se podařilo a jsme za ně rádi.

Děkujeme pořadatelům za pěknou soutěž i rodinný přístup, jen škoda toho turba..., asi nám nebylo přáno. Příště se to snad podaří.

Doufám, že bude diváků ještě více, než tady v Tišnově.

Tak ahoj v Pačejově.
Pepa Semerád

PR

oficiální stránky týmu : http://www.semerad-rally.cz


 
 
Fotogalerie:   Arazim a zničený plot vTišnově, foto J. Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose