www.car.cz
 

Rallye Tunis pro Desprese, Peterhansela a Mardějeva
     Pavel Jelínek


Žádné překvapení nepřinesla letošní Rallye Tunis. Místa v popředí obsadili největší favorité, když snad mezi motocyklisty se o prvenství mohl poprat někdo z širší špičky. Soutěž skončila smůlovatě pro Šinozuku, který cíl neviděl. A nechaly o sobě vědět také ženy. Isabelle Patissier vyhrála kategorii T1 a Elisabete Jacinto s Aline Rambeau obsadily místa na stupních vítězů kategorie kamiónů.

Peterhansel mohl své vítězství jen zvolna kontrolovat, navíc jej svými díly zálohoval Masuoka. ten nabral v úvodu soutěže takovou ztrátu, že byl v cíli klasifikován jako 31. Za ním to však vřelo až do konce. Stephane Henrard kontroloval druhé místo, ale o něj ho nakonec připravil defekt pneumatiky. Pro stříbro nakonec dojel Chalíd Al Mutavej z UAE - na BMW. Čtvrtý byl výborný Španěl Monterede, sedmý byl Polák Komornicki a devátá Isabelle Patissier. Ta přezávodila svého krajana Debanna takovým způsobem, že jmenovaný nakonec nestačil čelit ani útoku krajana Struga na Mercedesu.

Motorkáři skončili v pořadí Despres, Coma, Sainct. KTM obsadilo devět míst z deseti, navíc De Gavardo vyhrál nově se rodící kategorii do 450 ccm.

První místo Mardějeva mezi kamióny bylo jasné předem, skvělý výkon však odevdly obě ženy. Liz Jacinto nakonec olatilo Aline Rambeau porážku z Dakaru, zatímco Ital Panseri se svým unimogem svou pozici neudržel. Kamiónů bylo nakonec klasifikováno sedm z deseti.

Jiří Vintr, www.car.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose