www.car.cz
 

Štajfovo subaru v Krumlově opět hořelo
     27.5.2006 20:10 - tisková zpráva


HISTORIE SE OPAKUJE

 

Po trojici úspěšných soutěžích v úvodu sezóny 2006 zaznamenal tým Subaru ČR – Deník Blesk první opravdu smolné vystoupení. Bílomodrý vůz Subaru Impreza Spec C zřejmě s tratí Rallye Český Krumlov nenašel společnou řeč a Vojtěcha Štajfa s Jiřím Černochem zde stejně jako loni vyřadil ze hry požár motoru.

 

Na Rallye Český Krumlov odjížděla posádka týmu Subaru ČR – Deník Blesk Vojtěch Štajf – Jiří Černoch plna napětí, ale i optimismu. Na jihočeských tratích se zejména Vojtěchu Štajfovi tradičně dařívalo, a tak Vojta s Jurou doufali v prodloužení své letošní úspěšné série. Ale jak praví starodávné rčení  - není každý den posvícení…

 

Už první dvě rychlostní zkoušky soutěže přinesly výsledky, ve kterých posádka bílomodrého vozu sice figurovala v první osmičce absolutního pořadí s minimální ztrátou na třetí příčku, přesto ale její dosažené časy maličko zaostávaly za očekáváním. Po třetí zkoušce se pak Štajf s Černochem vytratili z výsledků úplně. Na důvody tohoto stavu jsme se zeptali přímo dvaatřicetiletého pilota, jemuž už v závěru etapy nepřekážela v hovoru závodnická přilba.

 

„Pro první sekci jsme riskli nasazení prořezaných slicků, což se v postupně houstnoucím dešti ukázalo jako nesprávný tah. V servisu jsme pak už obuli vhodnější pneumatiky a z první části třetí rychlostní zkoušky měli velmi dobrý pocit. Ten nás ale opustil ve chvíli, kdy se ve stoupání od Jistebníku k cíli začal z motorového prostoru valit dým.

 

Na úzké cestě nebylo kde zastavit a navíc bylo zřejmé, že si s problémem sami neporadíme. Dojeli jsme tedy až k hasičům stojícím pár set metrů od cíle testu a ti nám pomohli vznikající požár zlikvidovat. I takovéto události ale patří k automobilovým soutěžím, technika s námi tentokrát zkrátka odmítla spolupracovat.“

 

Stejně jako loni byl tedy bílomodrý vůz Subaru Impreza Spec C vyřazen z dobře rozjeté Rallye Český Krumlov vinou požáru v motorovém prostoru. Jeho následky byly bohužel takového rázu, že posádka nemohla využít systému SupeRally a nastoupit do druhé etapy soutěže.

 

V současné době tým intenzivně pracuje na vyhodnocení a odstranění škod, nelze ale ještě s určitostí potvrdit start na chorvatské INA Croatia Delta Rallye, kam se celý tým velice těšil a kde měl příští víkend plnit příjemné reprezentační povinnosti.

 

 

 

 

Karel Špaček                                                                                    

Media team

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Brno,pátek, foto Marek Repka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose