www.car.cz
 

Václav Pech jun. vítězem také v Českém Krumlově
     29.5.2006 14:20 - tisková zpráva


Spokojeni s výsledkem i s předvedeným výkonem se vrátili z mistrovské soutěže z Českého Krumlova Václav Pech jun. a Petr Uhel. V těžké konkurenci dokázali i svůj druhý start s novým vozem Mitsubishi Lancer Evo 9 proměnit ve vítězství.

„Byla to pro nás opravdu hodně náročná soutěž a jsme rádi, že se nám podařilo přivést z Krumlova plný bodový zisk za první místo v klasifikaci domácího mistrovství,“ řekl Václav Pech jun. Na zmoklé trati předvedl opravdu obdivuhodný výkon a své soupeře porazil s přesvědčivým náskokem. Na cílovou rampu přijel s lepším časem pouze Štěpán Vojtěch, ten ale startoval s WRC technikou a tudíž mimo klasifikaci domácího mistrovství.

Krumlovská soutěž začala v pátek podvečer, kdy všech 83 převzatých posádek vyrazilo vstříc úvodním čtyřem rychlostním zkouškám. Celý den se nad Českým Krumlovem honila mračna nesoucí vodu, ale zatím nepršelo. Bylo však zřejmé, že zvolit vhodné obutí na úvodní sadu vložek bude klíčové. „Nám se podařilo zvolit správné pneumatiky. Využili jsme možnosti špiónů na trati a v této roli se opět osvědčila zkušenost mého táty. Jeho informace z trati a především jeho odhad nám vydatně v úvodu soutěže pomohly. V místě startu zatím nepršelo a řada jezdců volila pro první zkoušky media. My jsme nechali obout mokré pneumatiky Matador a ukázalo se, že to bylo správné rozhodnutí. Na rychlostkách totiž už vydatně pršelo a my jsme tak získali výhodu, kterou se nám podařilo během prvních dvou rychlostních zkoušek proměnit v poměrně slušný náskok tři čtvrtě minuty.

Myslím si, že to byl rozhodující moment v této soutěži, který nám umožnil jet druhý den s rezervou a s rozvahou. Nebyli jsme již vystaveni takovému tlaku pronásledovatelů a časový náskok z páteční noci nám umožňoval ty nejnebezpečnější místa „prodávat“. Jinak musím říci, že letošní ročník krumlovské soutěže se pořadatelům obzvláště vydařil. Volba trati byla perfektní a z těch krumlovských soutěží, které já pamatuji, byla tahle opravdu ta nejtěžší.

Mechanici z Charouz Racing systemu opět odvedli stoprocentní práci a naše auto bylo na soutěž perfektně přichystáno. Jsem rád, že nová EVO IX takhle bezchybně funguje,“ řekl ještě Václav Pech jun.

Ten se již během pondělí vydá do Chorvatska, kde ho čeká start na soutěži INA Croatia Delta Rallye, která je dalším podnikem v seriálu Mistrovství Evropy východ. Václav Pech jun. by rád přivezl z této evropské soutěže body, které by mu pomohli upevnit zatím vedoucí pozici v tomto poháru, kterou drží po úspěchu na Rallye Matador Tatry.


Jaroslav Štauber

PR


 
 
Fotogalerie:   Vítěz Krumlova 2006 Štěpán Vojtěch

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose