www.car.cz
 

Jiří Gottwald a Jani Paasonen v Brně tentokrát dobře zabodovali
     29.5.2006 23:02 - tisková zpráva


SUPERCAR 500 Brno: Jani i Jiří dobře zabodovali

 

Bohemia Racing Team skvěle přispěl o uplynulém víkendu do průběžné tabulky hodnocení v hodnocení jezdců i soutěžících Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Při letošním druhém pohárovém podniku totiž Jiří Gottwald a Jani Paasonen získali ve dvou ostrých závodech celkem 34 body, Jani dokonce získal třetí místo a bodoval nakonec i Jirka, ačkoli  opět musel čelit neuvěřitelné porci technické smůly.

 

Už v pátečním ranním volném tréninku hlavně Fin dával najevo, že auto dokonale funguje a i on sám je ve skvělé kondici. Zajel sedmý čas a v měřeném tréninku se ještě zlepšil o sekundu, čímž získal čtvrté místo a právo startovat v sobotním ranním kvalifikačním finále systémem Superpole. Přes noc hodně pršelo a trať byla ještě mokrá. Jani zariskoval a protože měl do svého ostrého kola vyrazit až jako šestý v pořadí, obul na sucho a doufal, že jeho předjezdci stihnou trať v ideální stopě vysušit.

 

Bohužel se přepočítal, protože vody bylo na trati přeci jenom příliš a tak se nakonec doklouzal do cíle až s desátým časem.

 

V prvním závodě však předvedl skutečně velký výkon, když z desátého místa na startu postupoval  startovním polem stále vpřed a předjížděl soupeře za soupeřem. Poměrně dlouhou dobu se dokonce držel na fantastickém druhém místě, ale dvě kola před koncem podlehl v souboji Jiřímu Janákovi. Do cíle tedy doletěl na třetí pozici. „Ta bitva se mi opravdu hodně líbila a krásně jsem si zazávodil. Ano, bylo to tvrdé, ale o přeci k závodům patří,“ řekl Jani po vystoupení z vozu, na kterém byly skutečně hodně znatelné stopy po nesčetných karambolech. 

 

Nedělní závod se jel zase na vodě, stejně jako první dvě letošní bitvy před měsícem při Jarní ceně. Sice už nepršelo, ale trať byla skutečně hodně mokrá. Jani se po startu ze čtvrtého místa  propadl a sváděl znovu nesčetné souboje se soupeři. Nakonec se mu povedlo dojet na celkově desátém místě. „Ten dnešek mi prostě nesedl. Včera se mi to líbilo opravdu mnohem víc,“ přiznal se na tiskové konferenci. Rozebíral se na ní také Finův vztah k okruhům a srovnání se soutěžemi. „Jezdím obojí, pojedu třeba českou Bohemia Rallye, ale chystám se i na závod u nás ve Finsku. Baví mě to i to. Ať tihle rychlí kluci z okruhů se mnou přijdou závodit na nějakou soutěž  a uvidíme,“ smál se Jani a ukazoval na soupeře Janáka, Janiše a Jupu.

 

Navzdory očekávání, že maximum technické smůly si Jiří Gottwald vybral už před měsícem při Jarní ceně Brna, problémy pokračovaly i tentokrát. Ve volné jízdě zajel desátý čas, v měřeném tréninku si ale o jednu příčku polepšil. Také Superpole skončil na devátém místě, ale v neuvěřitelně tvrdém závodě, plném soubojů a kontaktů se soupeři, opět vypovědělo službu servo řízení, takže Jiří byl nakonec rád, když závod dokončil desátý.

 

V nedělním ranním warm upu vypověděla službu pro změnu elektronika, protože pojistka, která byla zodpovědná za ventilaci a stěrače, měla držet i řídící jednotku. V hustém dešti ale selhala a Jirkovi mechanici měli zase o starost víc. Pak už přišel start a Jiří z desátého místa postupoval dopředu. Jeden moment byl už dokonce šestý, ale v konci závodu ještě podlehl Vorbovi, takže ve finále skončil sedmý.

 

Ten víkend byl jednoznačně úspěšný. Janiho sobotní třetí místo je fantastické a v bodování týmů jsme zatím na páté pozici. Během následujících dnů musí kluci mechanici vyřešit problém s elektroinstalací na Jirkově autě. A za dva týdny v Mostě budeme doufám ještě úspěšnější, než tentokrát,“ uzavřel brněnské závody manažer týmu Petr Najman.

 

(28.5. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Sardinie 2006 - foto Dan Rozkol (www.motor-photo.com)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose