www.car.cz
 

Rallycrossové hvězdy v čele s Hansenem přijedou do Sosnové!
     31.5.2006 17:10 - tisková zpráva


Parádní podívána je připravena na nadcházející víkend (3. – 4. června) na Autodrom Česká Lípa v Sosnové. Třetí podnik jedenáctidílného seriálu FIA Mistrovství Evropy v rallycrossu 2006 proběhne v Global Assistance Racing Areně na severu Čech. Celkem je přihlášeno 71 rallycrossařů ze 13 evropských států a na startu se objeví nejlepší jezdci ve všech třech vypsaných divizích. Největší pozornost poutá Kenneth Hansen ze Švédska, třináctinásobný evropský šampión se představí na novém voze Citroën C4 VTS!

Nejatraktivnější podívanou slibuje divize 1, kde diváci uvidí speciály s náhonem na všechna čtyři kola a výkonem přes pět set koní! Startovní listina v této královské divizi čítá nejpočetnější pole v podobě 30 vozů. Nejúspěšnějším evropským jezdec je Švéd Kenneth Hansen, který v letošním roce vyměnil xsaru za zbrusu novou C4! Rovněž v Sosnové patří k hlavním aspirantům na vítězství.

Po dvou závodech v Lousadě a Mayenne vede průběžné pořadí o pouhé dva body Hansenův krajan Lars Larsson na voze Škoda Fabia. Pokračování jejich velkého souboje se očekává právě v Racing Areně. Na předchozím závodě ve Francii se dokázal mezi uvedenou dvojici vklínit Morten Bermingrud z Norska (Citroën Xsara). K dalším aspirantům na medailové příčky patří Norové Sverre Isachsen, Tommy Rustad (oba Ford Focus T16 4x4), Švédové Michael Jernberg (Ford Focus), Per Eklund (Saab 93), Francouz Jean-Luc Paailler (Peugeot 206) nebo Nizozemec Jos Kuypers (Ford Focus).

K nejžhavějším českým želízkům patří Pavel Koutný (Škoda Fabia), jehož v úvodních závodech provázely technické problémy a bodově vyšel naprázdno. Divákům se dále představí čeští rallycrossaři v divizi 1 ze stáje Mediasport Team – Marek Zeman (Ford Focus), Jiří Jírovec (Škoda Fabia) a další.     
                                                                
Velká konkurence v podobě 27 jezdců se sejde rovněž v divizi 1A, kde startují vozy s jednou poháněnou nápravou a objemem motoru do 1600 ccm. Suverénem začátku sezony je Belgičan Michael De Keersmaecker (Opel Corsa). Ve dvou odjetých závodech nenašel přemožitele a vévodí průběžnému pořadí. Kartami míchá v popředí této divize i český rallycrossař Jaroslav Kalný (Peugeot 206).

Klatovský jezdec byl shodně dvakrát třetí a celkově mu patří druhá příčka podobně jako v loňském konečném pořadí. Diváci se mohu těšit i na další jezdce jako jsou například Fin Jussi Pinomäki (Renault Clio), Polák Krzysztof Groblewski (VW Polo) a Dán Morten Jespersen (Peugeot 106 Maxi). V silné sestavě se představí na sosnovském autodromu Czech National Team v sestavě Zdeněk Čermák (Škoda Fabia), Václav Veverka (Peugeot 206 Maxi) a dále Pavel Vimmer (Peugeot 206)

V divizi 2 pořadatelům přišlo 14 přihlášek. Nechybí lídr startovního pole Švéd Matthias Thörjesson, ani druhý v pořadí Roman Častoral z České republiky (oba Opel Astra OPC). Právě Častoral patří v posledních letech k českým jistotám v této divizi. K jeho dalším soupeřům patří Nor Tommy Slastad (Opel Astra OPC), český jezdec Tomáš Kotek (Honda Civic) nebo Švéd Magnus Ericsson (Honda Civic Type R). 

 

Průběžné pořadí FIA Mistrovství Evropy v rallycrossu 2006 po 2 závodech:

DIVIZE 1:
1.Larsson (S, Škoda Fabia) 37, 2. Hansen (S, Citroën C4 VTS) 35, 3. Bermingrud (N, Citroën Xsara) 30, 4. Rustad (N, Ford Focus) 28, 5. Pailler (F, Peugeot 206) 22, 6. Kuypers (NL, Ford Focus) 21, 7. Jernberg (S, Ford Focus) 17, 8. Jokinen (FIN, Peugeot 206) 14, 9. Eklund (S, Saab 93) 14, 10. Salzgeber (A, Ford Focus) 14 atd.

DIVIZE 1A:
1.De Keersmaecker (B, Opel Corsa) 40, 2. Kalný (CZ, Peugeot 206) 30, 3. Groblewski (PL, VW Polo) 29, 4. Pinomäki (FIN, Renault Clio) 28, 5. Jespersen (DK, Peugeot 106 Maxi) 24, 6. Veverka (CZ, Peugeot 206) 20 – 8. Čermák (CZ, Škoda Fabia), 12. Vimmer (CZ, Peugeot 206) 11 atd.

DIVIZE 2:
1. Thörjesson (S, Opel Astra OPC), 2. Častoral (CZ, Opel Astra OPC) 34, 3. Ericsson (S, Honda Civic Type R) 24, 4. Monteiro (P, Renault Clio Sport), Chartrain (F, Honda Civic Type R), oba 20 – 12. Kotek (CZ, Honda Civic) 9 atd.

 

V České Lípě 31. května 2006          Roman ORDELT
                                                  tiskové středisko   Autodrom Česká Lípa


PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Sardinie 2006 - foto Dan Rozkol (www.motor-photo.com)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose