www.car.cz
 

Vonka v Brně s poškozeným motorem porsche ani nemohl odstartovat
     1.6.2006 12:10 - tisková zpráva


FIA GT CHAMPIONSHIP BRNO 26.-28.5.2006

Poslední květnový víkend se Brno mohlo kochat pohledem na krásné a rychlé vozy jedoucí šampionát FIA GT. I náš tým se objevil na startovní listině tohoto závodu. Vzhledem k absenci na prvním závodě v Silverstonu (díky zdravotním problémům Jana Vonky) bylo pro nás Brno startem do FIA GT sezóny.

Opět jsme rozšířili řadu jezdců jedoucích za nás a přibyli k nim 2 noví – český jezdec Jaromír Jiřík a Švýcar Daniel Model.

Po prvním tréninku, který proběhl bez problémů, mechanici ještě více poladili nastavení vozu, váhy a geometrii a druhý trénink si jezdci vychutnávali jízdu s perfektně nastaveným autem. První usedl za volant Jan Vonka, kterému pod slikama osychala trať po ranním dešti. Vystřídal ho Daniel Model, který už jel na suché trati  a oproti prvnímu tréninku rapidně zlepšil své časy.

I Jardovi Jiříkovi se dařilo lépe, zvláště pak, když dostal nové pneumatiky. Bohužel v závěru tréninku se poškodil motor a i přes velkou snahu celého týmu nebylo možné nadále pokračovat.

Začátek víkendu se zdál být příznivým, ale štěstí při nás nestálo. To jsme si pravděpodobně vybrali už loni, kdy jsme se umístili na 3. místě. Doufáme, že další závody už to bude lepší.

Dalším závodem tohoto šampionátu je Oschersleben 2.7. Mezitím se ale zúčastníme ještě MČR v závodech automobilů na okruhu v Mostě 9.-11.6. a na konci června – 24.-25.6. pořádáme závod automobilů do vrchu Vzhůru Farinovou zatáčkou, na který vás všechny srdečně zveme!

Vonka Racing PR


 
 
Fotogalerie:   Historici při FIA GT v Brně od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose