www.car.cz
 

Vojta Štajf se těší na pěkné tratě v Chorvatsku a hodlá si spravit chuť
     2.6.2006 17:58 - tisková zpráva


ŠTAJF SI HODLÁ V CHORVATSKU SPRAVIT CHUŤ

 

Požár motoru nedaleko Českého Krumlova zastavil cestu bílomodrého vozu Subaru Impreza Spec C týmu Subaru ČR – Deník Blesk za dalšími body pro Mezinárodní mistrovství ČR 2006. Mechanici ale odvedli velký kus práce a posádka Vojtěch Štajf – Jiří Černoch se o nadcházejícím víkendu postaví na start chorvatské INA Croatia Delta Rallye.

 

Po úspěšném vystoupení v podobě čtvrté příčky na Matador Rallye Tatry čeká o tomto víkendu tým Subaru ČR – Deník Blesk druhé vystoupení v pomyslném reprezentačním dresu. Posádka Vojtěch Štajf – Jiří Černoch se premiérově připravuje na chorvatskou INA Croatia Delta Rallye, kde bude bojovat o další body do Evropského poháru - střed. Startovní listina soutěže nabízí zejména pestrou přehlídku balkánských dravců dobře znalých místních tratí, ale nemylme se – v její první desítce najdeme také čtyři velké soupeře Štajfa s Černochem z bojů o český trůn.

 

Právě čeští soupeři by mohli být zajímavým měřítkem pro posádku bílomodrého vozu Subaru Impreza Spec C , někteří z nich totiž mají na rozdíl od Štajfa s Černochem s chorvatskou soutěží již své zkušenosti. „O to víc se na start těšíme,“ raduje se ze známých tváří pražský pilot.

 

„Pojedeme na krásných tratích, které budou mít pro nás nezvyklý charakter a budeme si moci prověřit i sami sebe. Zatáčka tu střídá zatáčku, po jedné straně máme sráz a na druhé skálu či stráň. Nejede se snad ani 100 m rovně a hodně to klouže - připomíná mi to slavné Rallye Sanremo. Náš cíl je jasný - pokusíme se neudělat ostudu a bojovat o body do Evropského poháru.

 

Budeme to mít o něco těžší, neboť po smolné českokrumlovské soutěži startujeme s náhradním motorem, neprodáme ale kůži lacino. Budeme bojovat i za mechaniky, kteří od neděle skoro nepřetržitě pracovali na autě a vyměňovali v něm všechny díly, které postihl požár. Vlastně hlavně díky jejich úsilí můžeme startovat na této sympatické soutěži.“

 

Drobnou patálii si při seznamovacích jízdách zažili Štajf s Černochem na rychlostní zkoušce vedené přímo v Záhřebu. Ta byla na rozdíl například od zlínské superspeciálky najížděna za plného provozu v dopravní špičce, a tak si posádky vesměs spíš než psaní rozpisu užily čekání v zácpě.

 

o byla ale pro pražsko-valašskou posádku asi jediná negativní zkušenost, teď už se stejně jako jejich soupeři nemohou dočkat, až vyrazí na trať náročné soutěže.     

 

 

Karel Špaček                                                                                    

Media team

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Foto z Rallye Český Krumlov 2006 - foto Dan Rozkol (www.motor-photo.com)

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose