www.car.cz
 

Jan Kopecký vstoupil do Rally Akropolis sedmým časem
     2.6.2006 18:06 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Rally Akropolis, Řecko

Čtvrtek 1.6.2006

Seriál Mistrovství světa v rally pokračuje úvodní červnový víkend náročnou Rally Akropolis, která má pověst soutěže, jejíž cíl spatří pouze ti nejlepší a nejodolnější. Rychlostní zkoušky vedou po rozpálených šotolinových úsecích, které pokrývá množství velkých kamenů.

Náročnost umocňují obrovské teploty, pohybující se ve stínu často nad 30 stupni Celsia, v kokpitu závodního vozu dokonce okolo 60 stupňů Celsia! O zrádnosti kamenitého terénu vypovídá i skutečnost, že Rally Akropolis je jedinou soutěží v seriálu MS, kde mohou posádky vézt 2 rezervní pneumatiky ve voze.

Program soutěže zahájil tradičně ve čtvrtek oficiální shakedown. Posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký ve složení Jan Kopecký-Filip Schovánek absolvovala trať shakedownu s vozem Škoda Fabia WRC celkem čtyřikrát. Úkolem bylo ověření funkčnosti zvoleného nastavení vozu a vyzkoušení nové šotolinové pneumatiky, která je speciálně vyvinuta právě pro Rally Akropolis.

Divácky velmi atraktivní rychlostí zkouškou na Olympijském stadiónu v Aténách byl zahájen ve čtvrtek v podvečer dramatický boj o vavříny. V superspeciální rychlostní zkoušce si skvěle vedl Jan Kopecký, který dovedl vůz Škoda Fabia WRC do cíle rychlostního testu v sedmém nejrychlejším čase.

Shakedown jsme absolvovali čtyřikrát  a zaměřili jsme se především na ověření funkčnosti vozu Škoda Fabia WRC jako celku a zvoleného výchozího nastavení pro soutěž. Tým se rozhodl vyzkoušet nový model pneumatiky, která je speciálně vyvinutá pro Rally Akropolis. Výrobci pneumatik počítají s těžkým terénem u Atén, a  proto připravili novou, širší pneumatiku. Je vyrobena z tvrdší směsi a plášť pokrývá silnější vrstva materiálu.

Do soutěže samotné vstoupil Honza sedmým časem, se kterým jsme pochopitelně spokojeni. Maximální spokojenost panuje i s vozem Škoda Fabia WRC, který fungoval bezchybně nejenom v shakedownu a úvodní rychlostní zkoušce Rally Akropolis, ale i během náročného pondělního testu, který jsme v Řecku absolvovali společně s týmem Francoise Duvala.

Honza pro úvodní etapu zvažuje variantu dvou rezervních pneumatik ve voze, neboť především v úvodní rychlostní zkoušce čeká na posádky velmi náročný test pro vozy a jejich pneumatiky,“ řekl vedoucí týmu Josef Kopecký.
 

Celkové výsledky po 1.rychlostní zkoušce:

1. LOEB S. / ELENA D. CITROËN Xsara WRC 02:21.4
2. GRÖNHOLM M. / RAUTIAINEN T. FORD Focus RS WRC 06 00:02.0
3. HIRVONEN M. / LEHTINEN J. FORD Focus RS WRC 06 00:02.8
4. DUVAL F. / PIVATO P. ŠKODA Fabia WRC 00:03.4
5. SORDO D. / MARTI M. CITROEN Xsara WRC 00:04.0
6. ATKINSON Ch. / MAcNEALL G. SUBARU Impreza WRC 2006 00:04.8
7. SOLBERG H. / MENKERUD C. PEUGEOT 307 WRC 00:05.0
7. KOPECKÝ Jan / SCHOVÁNEK Filip ŠKODA Fabia WRC 00:05.0
9. GARDEMEISTER T. / HONKANEN J. CITROËN Xsara WRC 00:06.1
10.PONS X. / DEL BARRIO C. CITROËN Xsara WRC 00:06.6

www.CzechRallyTeam.com
PR


 
 
Fotogalerie:   Rally d'Italia Sardegna 2006 - foto Dan Rozkol (www.motor-photo.com)

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose