www.car.cz
 

Mugelo : Smrž pojede z druhé řady, Abrahám junior klesl na chvost
     4.6.2006 08:04 - tisková zpráva


Grand Prix Itálie, Mugello
3. června– 2.kvalifikace

Druhý den v Mugelu nebyl již  pro brněnský tým Cardion AB Motoracing tak úžasný, jako úvodní  tréninky, po kterých Jakub Smrž vedl a Karel Abrahám byl třetí. Nicméně  Smrž sice klesl, ale  udržel se  v  první desítce a pojede z druhé řady. Mladík Abrahám ovšem klesl  poměrně výrazně  až na chvost startovního  pole. To hlavní se v Mugelu uskuteční  dnes.


Karel Abraham
27.místo (2.01,084 sec)

       
„Ráno při druhém volném tréninku byla trať na některých částech mokrá a na některých suchá. První kola jsem zajížděl a poté jsem se snažil zrychlovat. Časy byly rychlý. Chvíli jsem jezdil na prvním místě jako včera. V dalším kole jsem si zajel svůj osobní rekord. Poté ale následoval pád. Neustál jsem to a dostal highsider.

Po pádu se mechanici snažili co nejrychleji motorku opravit. Vyjel jsem čtyři minuty před koncem tréninku. Objel jsem dvě kola , ale motorka byla špatná, nedalo se jet. Odpolední kvalifikace se jela na suchu. Snažil jsem jet co nejrychleji a nakonec skončil 27. Jsem celkem spokojen.”

Jakub Smrž
8.místo (1.54,483 sec)

„Při volném tréninku jsme zkoušeli nastavení zadního péra. To jsme vylepšili a pro odpolední kvalifikaci nebyl problém. Všichni byli spokojeni. Časy jsem zajížděl úplně sám, aniž bych se musel držet rychlé skupinky. Pro odpolední kvalifikaci jsme udělali jen pár drobných změn, hlavně na podvozku motorky. První kola jsem zajížděl. Poté jsem se hned dostal na čas 1.55. Během celé kvalifikace jsem zastavil čtyřikrát v boxech.

V jednom z posledních kol jsem jel opravdu rychle, měl jsem tři červené helmičky, ale potom mě jezdec Palubo zbrzdil. Poslední kolo se mi dařilo jet rychle, ale zadní guma už byla bohužel opotřebovaná. Každopádně jsem s dneškem spokojen a myslím si, že zítra to bude zajímavý závod. Pokusíme se ještě o pár zlepšení na motorce a uvidíme jak to dopadne.


PR
Zuzka Ulmanová


 
 
Fotogalerie:   M Švýcarska Automobilů 2006 - Most - Formel Lista - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose