www.car.cz
 

Achim Mörtl a Sigi Schwarz na Ostarrichi Rallye opět skvěle
     5.6.2006 23:19 - tisková zpráva


Na vyhlášení v Rakousku zazněla česká hymna

 

Achim Mörtl a Sigi Schwarz se po třetím místě absolutně v Českém Krumlově vydali na závodní tratě také o uplynulém víkendu. Krumlovský asfalt vystřídaly rychlostní zkoušky na stejném povrchu rakouské Ostarrichi Rallye s centrem v Bad Hall.

 

I bez účasti Raimunda Baumschlagera se na startu sešla velmi silná konkurence v čele s Krisztianem Hidegem a Toto Wolffem na „Áčkových“ Mitsubishi Lancer. Nejrůznější evoluce produkčních Mitsubishi pak pilotovali Hermann Gassner, Willi Stengg či Ernst Haneder.

 

Od samého počátku nepostrádala rallye náboj dramatičnosti. Achimu Mörtlovi se podařilo zvítězit hned v úvodním testu, kdy si na Wolffa vybudoval bezmála čtyřvteřinový náskok. V následujících dvou testech si jezdci své pozice vzájemně vyměnili a po třech odjetých zkouškách byl Achim znovu ve vedení.

 

Čtvrtá rychlostní zkouška přinesla odstoupení Wolffa, jenž svého Lancera poslal mimo trať, Mörtlovi se však vynořil ze startovního pole nový soupeř v podobě útočícího Hidega, který se dokázal ujmout se čtyřapůlvteřinovým náskokem vedení v soutěži. Pátý rychlostní test byl zrušen a tak se soupeři znovu setkali na šesté rychlostní zkoušce. Ta  nahrála Mörtlovi, který nejenže smazal Hidegův náskok, ale dokázal na maďarského jezdce další 3,2 s získat.

 

Přetahovaná obou pilotů pokračovala až do desáté rychlostní zkoušky, kdy si Hideg dokázal vybudovat náskok 19,3 s, který v následující zkoušce ještě o dalších 3,8 s navýšil. Závěr soutěže však nakonec patřil Achimu Mörtlovi. Maďar na posledním testu chyboval a byl nucen ze soutěže odstoupit. Mörtlovi tak stačilo pouze bezpečně uhájit svou vedoucí pozici, což se i přes závěrečný nápor Hermanna Gassnera s bezmála dvanáctivteřinovým náskokem podařilo.

 

Na slavnostním vyhlášení tak vzhledem k tomu, že Achim Mörtl, ač Rakušan, startuje s českou licencí zazněla česká hymna, která byla tou nejlepší odměnou také pro všechny členy týmu Subaru Sport Service AČR, kteří vůz rakouského pilota připravuji.

 

K samotnému průběhu soutěže se vyjádřil Jan Štěpánek: „Soutěž se jela celá na vodě. U vozu jsme proto použili nastavení shodné s tím, které jsme jeli v Krumlově. Neměli jsme nejmenší problémy a všechno fungovalo tak jak má. Zkoušeli jsme také pneu Matador, ale nakonec se vrátili k Michelinu.“

 

Na startu soutěže stál vedle Achima Mörtla také druhý vůz Subaru Impreza připravovaný týmem Subaru Sport Service AČR s posádkou Bernhard Jahn – Petra Jahn. Dvojice se v úvodních třech rychlostních zkouškách pohybovala ve výsledkové listině na počátku třetí desítky hodnocených, v průběhu čtvrté rychlostní zkoušky však pilot vůz při havárii vážně poškodil a z 22. pozice byl nucen odstoupit.

 

Další soutěží které se Achim Mörtl zúčastní bude za 14 dní znovu v Rakousku Bosch Rallye. V českých zemích pak Achima uvidíme v barvách týmu RSP na Rally Bohemia.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tišnovské havárky 2006 od Milana Kovaříka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose