www.car.cz
 

Adamovi Lackovi se v Albacete s MANem nedařilo
     6.6.2006 09:41 - tisková zpráva


Adam Lacko nastoupil ke třetímu podniku letošního ročníku FIA European Truck Racing Cupu ve španělském Albacete s kompletně opraveným vozem. Po závodech v Misanu se během týdne podařilo mechanikům připravit vůz tak, aby Adam mohl pokračovat v bojích o body v Evropském poháru tahačů. Během dvou sobotních volných tréninků tým hledal optimální nastavení vozu.

Adam v Albacete na trati dlouhé 3539 metrů zahajoval volné tréninky s časy kolem 2:00.600, což odpovídalo umístění na konci první desítky jezdců. V měřeném tréninku se sice zlepšil, když jeho nejlepší čas byl pod dvě minuty, ale podobně se zlepšovali i jeho soupeři, takže nakonec startoval z jedenácté pozice startovního roštu kvalifikačního závodu.

Ten dokončil na desátém místě a do celkového hodnocení si připsal jeden bod. V pohárovém závodě pak bojoval po většinu závodu na prašné trati o deváté místo se Švýcarem Markusem Bösigerem. V posledních třech kolech se ale zhoršily jízdní vlastnosti vozu, začaly odcházet zadní tlumiče a vůz se při brzdění choval nestabilně. Lacko tak dokončil závod až na jedenáctém místě. Ve španělském poháru byl klasifikován na třetím místě za Albacetem a Rodriguesem.

Nedělní program začal Lacko zlepšenými časy v ranním warm up a poté i v měřeném tréninku obsadil s časem 1:58.451 výborné šesté místo. V kvalifikačním závodě, který byl odstartován za jasného a teplého počasí ve 12:40, jel tedy ze třetí řady. V průběhu kvalifikace se dostal na páté místo a ač byl po celou dobu atakován Švýcarem Bösigerem, udržel tuto pozici až do cíle. "Asi od poloviny kvalifikačního závodu jsem měl problémy s řazením a spojkou. Jsem rád, že se mi do hlavního závodu podařilo zlepšit startovní pozici a pokusím se v něm zaútočit na špici pole…", řekl po kvalifikaci oproti sobotě znatelně spokojenější Adam Lacko.

O dvě hodiny později byl odstartován nedělní pohárový závod. Adam bojoval o pátou příčku se Švýcarem Bösigerem, který byl však nakonec rychlejší. V posledním kole, v jedné z ostrých zatáček, najel do Lackova vozu zezadu Španěl Albacete a Lacko se na chvíli dostal mimo trať. Závod tak nakonec dokončil na místě sedmém. Po ukončení závodu však komisaři FIA vyšetřovali jak Albactovo najetí na vůz Adama Lacka, tak i obdobný "bodyček", který Adam uštědřil Španělovi na oplátku těsně po projetí cílem.

Oba jezdci na svoji horkokrevnost nakonec doplatili. Lacko byl z nedělních závodů vyloučen, Albacete penalizován a rovněž skončil bez bodu.

Výsledky:

Sobota - kvalifikace (8 kol): 1. Oestreich (Němec.-Mercedes), 2. Albacete (Španěl.-MAN), 3. Körber (Něm. - Buggyra), .. ,
5. Vršecký (ČR-Buggyra), .. , 7. Vojtíšek (ČR - Renault), .. , 10. Lacko (ČR-MAN)

Sobota - pohárový závod (13 kol): 1. Oestreich, 2. Hahn (Něm. Mercedes), 3. Körber, .. , 5. Vršecký, .. , 7. Vojtíšek, .. , 11. Lacko

Neděle - kvalifikace (8 kol): 1. Körber (Něm. - Buggyra), 2. Hahn (Něm. Mercedes), 3. Oestreich (Němec.-Mercedes), 4. Vršecký (ČR-Buggyra), .. , 7. Vojtíšek (ČR - Renault)

Neděle - pohárový závod: (13 kol): 1. Körber (Něm. - Buggyra), 2. . Oestreich (Němec.-Mercedes), 3. Hahn (Něm. Mercedes), .. , 5. Vršecký (ČR-Buggyra), .. , 6. Vojtíšek (ČR - Renault)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   ME Rallycross - Sosnová - Divize 1 - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose