www.car.cz
 

ČP – Škoda Octavia Weekend 2006 s atraktivní nabídkou v MOSTĚ
     6.6.2006 15:26 - tisková zpráva


Tradiční závodní podnik s tradičně atraktivním programem. Tak by se dal pojmenovat Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend, který se na Autodromu Most jede 9. – 11. června. Speciálně pohár octavií patří k hlavním lákadlům. V Mostě se pojede už třetí díl jeho letošního desátého ročníku.

 

Diváci se ale mohou těšit také na český podnik evropského šampionátu superracekartů a závody cestovních vozů Divize 4 českého okruhového mistrovství.

 

Pohár octavií letos začal na konci dubna při upršené Jarní ceně Brna. Dvakrát tam vyhrál Adam Lacko, kterému sekundoval dvakrát druhý týmový kolega Michal Matějovský. Jednou dojel třetí nadějný František Marhoul, podruhé ukořistil bronz Erik Janiš, letošní nováček seriálu. Před dvěma týdny se pohár do Brna vrátil a v rámci českého podniku FIA GT Championship prezentoval vysokou úroveň domácího okruhového závodění.

 

V prvním závodě zde vyhrál Erik Janiš před Jiřím Janákem finským soutěžákem Jani Paasonenem. Ve druhé jízdě  byli nejrychlejší v cíli tři Jirkové: Navrátil před Janákem a Jupou. Průběžné bodování ovšem vede Michal Matějovský před Navrátilem, Lackem a Janišem.

 

CIK-FIA European Superkart Championship je velkou lahůdkou pro příznivce superrychlých kapotovaných motokár, které v Mostě na konci cílové rovinky jezdí rychlostí skoro 250 km/h. V Divizi 2 navíc české barvy budou hájit Michal Barták a Lumír Vaszily z MS Kart Racing teamu.

 

Ve startovním poli cestovních vozů Divize 4 Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích bude opět skoro čtyřicet účastníků. Ti se utkají v populárním sobotním vytrvalostním závodě na tři hodiny a pak ve dvou nedělních sprintových závodech.

 

Závodní víkend začíná už pátečními kvalifikacemi, sobotní i nedělní program začínají v 9,00 hodin, sobotní tříhodinovka bude odstartována ve 14 hodin a 45 minut.

 

Více informací na www.autodrom-most.cz.

(1.6. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tišnovské havárky 2006 od Milana Kovaříka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose