www.car.cz
 

Tomáš Enge nejrychlejší v testu Le Mans
     6.6.2006 19:06 - tisková zpráva


Tomáš Enge zajel s vozem Aston Martin DBR9 nejrychlejší čas třídy GT1 v průběhu testovacího dne v Le Mans, který za dva týdny hostí nejznámější vytrvalostní závod světa.

Aston Martin Racing začal přípravu na 24 hodin Le Mans za nádherného slunečného počasí, které provázelo testovací den. V průběhu dvou testovacích bloků tým odjel celkem 151 kol, v průběhu kterých pracoval na nastavení pro závod a také jezdci si zvykali na trať. Vůz se startovním číslem řídili pouze Enge a Andrea Piccini, protože třetí člen posádky Darren Turner o víkendu startoval v britském šampionátu cestovních vozů.

 

Jezdci, kteří se chtějí kvalifikovat do závodního týdnu musí odjet nejméně 10 kol, nicméně to neplatí pro ty, kteří v Le Mans závodili v minulých letech. Turner má na svém kontě tři starty, takže jeho neúčast v testu neohrozí start v závodu.

 

Dva vozy DBR9 týmu Aston Martin Racing zajely v průběhu dne nejrychlejší časy. První čtyřhodinový blok byl o zhruba hodinu zkrácen kvůli dvěma červeným vlajkám. Vůz 007 jel bez problémů, ale 009 přišel o část tréninku poté, co zůstal stát kvůli menšímu technickému problému na trati v Mulsanne. Závada byla v průběhu přestávky snadno odstraněna a druhý tréninkový blok proběhnul bez problémů a červených vlajek.

 

Šéf týmu Aston Martin Racing George Howard-Chappell byl s testem spokojen: „Obzvláště mě potěšili Andrea (Piccini), který je v týmu nový a Stephane (Ortelli), který se do týmu po roce vrátil. S vozem 009 jsme měli pár neočekávaných problémů, ale šlo o drobnosti a je lepší, když k nim dojde teď než při závodě. Dnešní prioritou bylo seznámit Andreu s okruhem a Stephane si znovu zvykal na DBR9. Nyní máme lepší představu o nastavení vozu pro závod a těšíme se na souboj se soupeři.“

 

Tomáš Enge, který loni zajel v Le Mans skvělé kvalifikační kolo, zajel s 007 v testovacím dni nejrychlejší čas třídy GT1 3:51,408, týmový kolega Stephane Sarrazin byl  s 009 těsně za ním výkonem 3:52,664.

 

Tomáš Enge: „Náš den proběhnul velmi dobře, jen škoda, že tady nemohl být i Darren. Ale zase to pomohlo mě i Andreovi, protože jsme strávili ve voze více času. Máme dobře nastavený vůz na závod. Náš vůz je na této trati velmi dobrý sám o sobě. Dnes jsem skončil na čele a přesně tam chci dokončit i závod.“

 

Andrea Piccini: „Je to velmi hezká trať, je na ní vše – rychlé zatáčky, dlouhé rovinky, prudké brždění. Je velmi dlouhá,  takže je obtížné se všechno naučit. V průběhu dne jsem se ale zlepšoval a nyní si ve voze více věřím. S Tomášem se dobře známe, závodili jsme spolu v minulosti v jiné sérii (F3000 a FIA GT) a pomáhal mi.

 

Tomáš pracoval na nastavení a vývoji, já jsem pracoval na vylepšení mých časů a zvyknutí si na okruh. Dnes jsem odjel nějakých 25-30 kol a těším se, až se tady vrátím na závod.“

 

 

Časy třídy GT1

 

T Enge/A Piccini                                          3:51.408          Aston Martin DBR9

P Lamy/S Ortelli/S Sarrazin                          3:52.664          Aston Martin DBR9

O Gavin/O Beretta/J Magnussen                  3:53.029          Corvette C6-R

R Fellows/J O’Connel/M Papis                     3:53.174          Corvette C6-R

L Alphand/P Goueslard/J Policand              3:54.113          Corvette C5-R

F Babini/F Gollin/C Pescatori                       3:54.507          Aston Martin DBR9

R Pergl/P Kox/A Vasiliev                               3:55.316          Ferrari 550 Maranello

T Borcheller/J Mowlen/C Fittipaldi                 3:56.695          Saleen S7R

G Gardel/P Bornhauser/J-L Blanchemain    3:58.563          Ferrari 550 Maranello

D Brabham/N Piquet/ A Garcia                     3:58.935          Aston Martin DBR9

M Apicela/K Yamanishi/Y Hinoi                     3:59.108          Lamborghini Murciélago

C Vann/N Smith/Y Sugden                             4:04.706          Ferrari 550 Maranello

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Jarek Janiš při vítězném tažení při SUPERCAR 500 v Brně od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose