www.car.cz
 

Octávia cup v Mostě : Janák bude opět startovat z Pole Position
     11.6.2006 08:04 - tisková zpráva


Paasonen a Dostál zajeli v kvalifikaci na tisícinu sekundy stejný čas!

 

Sobotním kvalifikačním dnem prošel jako vítěz opět Jiří Janák. Poté, co zajel druhý nejlepší čas v ranním volném tréninku za Jiřím Navrátilem, v oficiální kvalifikaci i v Superpole už nenechal nikoho na pochybách, že s obhajobou loňského titulu to myslí vážně. Do nedělního prvního závodu získal Pole Position před Janem Dostálem a Michalem Matějovským.

 

V Mostě přivítalo účastníky Česká pojišťovna – Škoda OctaviaCupu slunečné počasí. Po dvou brněnských podnicích, kdy se vlastně třikrát jelo na vodě, to pro jezdce představovalo výzvu. Ta byla ovšem okořeněna faktem, že na mosteckou trať nikdo neměl zatím správně naladěno. Vepředu ovšem byli opět favorité. Jak už zaznělo, volný trénink vyhrál Navrátil před Janákem a Dostálem. Čtvrtý čas zajel Lacko, pátý Brejla a šestý Janiš.

 

Podstatné však byly časy, kterých se jezdcům podařilo dosáhnout v oficiální měřené jízdě o dvě hodiny později. Tady už jasně zabodoval Janák. Druhý nejlepší čas trefil Paasonen, který už posledně v Brně ukazoval, že letos bude při chuti a za Janákem zaostal jen o dvě desetiny sekundy. Na tisícinu přesně stejný čas jako Fin ovšem zajel také Dostál. Všichni se shodli, že v desetileté historii poháru se taková kuriozita ještě nepřihodila!

 

Mezi čtvrtým  Gottwaldem a pátým Matějovským byl rozdíl pouhých čtyř setin sekundy. Šestý čas zajel Marhoul, sedmý Janiš, osmý Navrátil, devátý Brejla a do desítky nejrychlejších se vešel ještě Adam Lacko.

 

Kolik je nás v jediné sekundě? Jedenáct,“ konstatoval po měřené jízdě první Janák. „To je jen důkaz té vyrovnanosti. Teď půjde o hru nervů,“ dodal s myšlenkou na Superpole. Ve výsledkové listině se dalo spočítat, že třeba desetina sekundy znamenala hned tři místa.

 

Moc spokojenosti naopak neprojevoval Adam Lacko. „To je tou komponentou mezi sedačkou a volantem,“ stěžoval si na desáté místo. 

 

Vyjmenovaní piloti se tedy o další půldruhé hodiny později začali řadit na výjezdu z boxů k rozhodujícímu ostrému kolu. Nejlépe ho podle očekávání zvládl Janák. Mezi druhým Matějovským a třetím Dostálem byla ovšem opět jediná desetina sekundy. Čtvrté místo na roštu vybojoval Navrátil a páté Marhoul. Šestý byl Lacko, sedmý Gottwald, osmým časem prohospodařil šanci Paasonen, devátý Janiš se trápil s technikou a nastavením podvozku a ž desátý čas předvedl Brejla, který byl se svým výkonem velice nespokojen a stěžoval si, že tak mizerné kolo snad ještě nezajel a že mu to tentokrát zkrátka nesedlo.

 

Pak ale přišli ke slovu techničtí a sportovní komisaři a protože pátému Marhoulovi se prý za jízdy sklopila obě zpětná zrcátka, což odporuje předpisům, jeho čas byl anulován. Postavení na roštu se tak o místo posunulo a Brejla poskočil na devátou pozici. 

 

Nedělní dopolední závod startuje v rovných jedenáct hodin a vzhledem k dosavadnímu vývoji a potvrzené vyrovnanosti pohárových octavií, půjde opět zcela jistě o mimořádně poutavou podívanou.

 

(10.6. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Kotrmelec vytuněného mazlíka..., foto David Bláha

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose