www.car.cz
 

Klub Fox Racing v jednom kole. Z Krumlova hned do Chorvatska
     12.6.2006 16:55 - tisková zpráva


Posádky týmu Klub Fox Racing za sebou mají pořádný kolotoč, když v rozmezí dvou týdnů absolvovaly dvě mimořádně náročné soutěže. Po Rally Český Krumlov totiž okamžitě zamířily do Chorvatska, kde se zúčastnily mezi českými jezdci stále populárnější INA Delta Rally.

 

Do čtvrtého podniku MMČR rally 2006 odstartovaly hned čtyři posádky plzeňského týmu. Milan Liška vodil po jihočeských tratích osvědčené Mitsubishi Lancer Evo 8, zvykat si ale musel na diktát Kláry Šillerové, která nahradila pracovními povinnostmi vytíženého Pavla Kestlera. Spolupráce fungovala skvěle, a tak jen technické problémy v páteční etapě připravily dvojici o lepší výsledek. Na cílové rampě v Jelení zahradě pod českokrumlovským hradem se Milan s Klárou objevili jako 20. absolutně a v hodnocení MMČR jim těsně unikl bod, neboť skončili šestnáctí.

 

O příčku lépe na tom byli ve výsledcích Marcel Tuček s Václavem Tesařem. Svůj Lancer šesté evoluce dovedli do cíle na 19. místě absolutně, což stačilo na 15. příčku mezi posádkami hodnocenými do domácího mezinárodního mistrovství.

 

Nejlépe si na jihu Čech vedli neustále zrychlující Daniel Běhálek s Jaroslavem Vosádkou. Stále ještě novotou vonící Subaru Impreza přijelo v sobotu na cílovou rampu jako čtrnáctý vůz celkového pořadí, což zároveň stačilo na 5 bodů za 11. místo v klasifikaci MMČR.

 

Úspěšný návrat na závodní tratě zaznamenala také posádka Roman Koranda – Jiří Kramář. Ti se na start soutěže postavili po více než roční pauze způsobené jezdcovým zraněním, přesto dokázali s Toyotou Yaris zdolat všechny nástrahy letošní Rally Český Krumlov a ve třídě N1 obsadili sedmé místo.

 

Mechanikům Klub Fox Racing nebylo po Krumlově dopřáno vydechnout. Už následující týden musely být vozy připraveny na start na INA Croatia Delta Rally, započítávané do evropského poháru. Do Chorvatska měly původně zamířit hned tři posádky týmu Klub Fox Racing. Proti původnímu plánu ale na startu chyběli Marcel Tuček a Václav Tesař, které do Chorvatska nepustily jezdcovy zdravotní problémy.

 

Ze dvou zbývajících posádek se tentokrát na náročných tratích vedlo lépe Danu Běhálkovi s Jaroslavem Vosádkou, kteří si dojeli pro 12. místo absolutně. „Výsledek je opravdu parádní. Já jsem byl spokojený hlavně s první etapou, kdy nám to opravdu šlo. Druhý den už to nebylo takové, protože jsem se nemohl dostat do tempa a můj vnitřní pocit nebyl nejlepší,“ vidí své rezervy Dan Běhálek, kterého - stejně jako zbytek týmu - mrzelo, že i v Chorvatsku na závodníky čekaly zmoklé tratě.

 

„Jako při všech letošních startech pršelo, tak jsem začal uvažovat, že prodám všechny suché gumy, co mám. Jak to tak vypadá, letos je snad ani nebudeme potřebovat,“ dodal s trpkým úsměvem jezdec.

 

Běhálkovu Imprezu čekala po INA Deltě kompletní repase, protože nový vůz už má za sebou více než 800 km na rychlostních zkouškách. Proto se bílo-modro-zelený vůz neobjeví o víkendu na Rally Agropa, dalším podniku domácího šampionátu sprintů. S určitostí ale posádka Běhálek – Vosádka odstartuje na červencové Bohemce a ve hře je také start na Kopné, která pátému podniku letošního MMČR předchází na konci června.

 

Smůla v podobě technických problémů připravila v Chorvatsku o vynikající výsledek Milana Lišku, vedle něhož se na horké sedadlo vrátil Pavel Kestler. Po první etapě figurovali Milan s Pavlem a s vozem Mitsubishi Lancer Evo 8 na vynikajícím desátém místě absolutně, o 12,4 sekundy poráželi i Dana Běhálka, ovšem druhý den jim vystavil stopku vytržený zadní diferenciál.

 

„Krumlov a pak INA Delta, to bylo na techniku určitě dost náročné. Šlo o závadu, která se běžně nestává, takže je možné, že kdyby mezi soutěžemi nebyl jen jeden týden a měli bychom více času na přípravu, nemuselo se to stát,“ litoval Milan Liška, ale okamžitě vyzdvihl i pozitiva chorvatské soutěže: „Organizace rally byla naprosto špičková, pro pořadatele nic není problém a jsou maximálně vstřícní k závodníkům. Skvělá byla i servisní zóna umístěná na výstavišti, kde měl každý k dispozici dostatek prostoru. Jediné, co se nepovedlo, bylo počasí. Mysleli jsme si, že se na jihu trochu ohřejeme, ale spíš jsme si přivezli nachlazení, protože neustále pršelo a nahoře v horách nám při tréninku kontrolka signalizovala i teplotu pod 4°C.“

 

Milan Liška, Marcel Tuček a Daniel Běhálek by se na závodních tratích měli znovu objevit na počátku července, kdy se v okolí Mladé Boleslavi a Liberce pojede tradiční Rally Bohemia. Tým Klub Fox Racing (16. – 17. června 2006) a jeho sesterský NTS Plzeň – Gassner Rallisport ale čeká už o nadcházejícím víkendu další ze sprintů, Rally Agropa v okolí Horažďovic a Sušice.

 

 

KLUB FOX RACING MEDIA SERVIS

 

PR 

 


 
 
Fotogalerie:   Tišnovská havárka a INA Delta - Pospa team

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose