www.car.cz
 

Minařík s Felicia Kit Car přijede do Horažďovic v roli lídra „áček“
     13.6.2006 23:16 - tisková zpráva


           Teprve počtvrté v letošní sezóně se na start mistrovské soutěže o nadcházejícím víkendu postaví bílá Škoda Felicia Kit Car posádky Lubomír Minařík – Viktor Semela. Stane se tak na dalším podniku MČR ve sprintrally, které má svoji další plánovanou zastávku při Rally Agropa s centrem v Horažďovicích.

 

Valašská posádka se v tradičním složení objeví po kratší přestávce, kterou zapříčinila dovolená stálého spolujezdce Viktora Semely. Pro tišnovskou soutěž proto musel tým hledat náhradní řešení a po boku Luboše se objevil Karel Coufalík. Narychlo utvořená posádka se s Eurostroj rally vypořádala bez problémů a její znamenitý výkon byl odměněn ziskem pohárů za druhé místo ve skupině A a za první příčku ve třídě A6. Pro „soutěžáky“ z Podkopné Lhoty navíc tišnovské stříbro znamenalo opětovný návrat na čelo tabulky šampionátu.

 

Od tišnovské rally ale přeci jenom uběhlo již poměrně dost času a přišel čas na přípravu k nadcházející soutěži. Závodní Felicia se po Tišnově ukázala být v naprostém pořádku, preventivní prohlídkou však pro jistotu prošly jak převodovka, tak spojka. Rally Agropa, dříve se konající s centrem v Pačejově, je známá velmi rychlými rychlostními zkouškami, jež bývají ne zřídka protkány zpomalovacími retardéry.

 

Tyto tratě sice obvykle příliš nesedí šestnáctistovkovým kitům, Luboš Minařík přesto loni bojoval o stupně vítězů ve skupině a jen odstoupení kvůli technické závadě mu zabránilo v zisku třetího místa. Po úspěšném začátku letošní sezóny je před svým dalším startem naladěn pozitivně: „Mezi Tišnovem a Pačejovem byla měsíční pauza, která je dobrá pro přípravu auta, ale na druhou stranu, člověk v autě měsíc nesedí a malinko z toho vypadne, takže první „erzety“ bývají pomalejší. Četl jsem, že pořadatelé upravili a pozměnili tratě k lepšímu, tak uvidíme, co nás čeká. Samozřejmě budeme chtít v Pačejově podat co nejlepší výkon a udělat maximum pro to, abychom se udrželi na čele tabulky“, shrnul své pocity před startem „Luba“.

 

Největšími soupeři posádky Minařík – Semela v rámci boje o nejvyšší mety skupiny A budou dvě plnokrevné „super šestnáctky“ Josefa Petáka a Romana Odložilíka, kteří oba vyrukují s Renaultem Clio, hodně rychlé časy se dají očekávat i od Josefa Sedláčka na dvoulitrovém Nissanu Almera třídy A7. Na posádky při Rally Agropa čeká dohromady 8 rychlostních zkoušek o celkové délce 66 km.

 

Servisní zónu navštíví účastníci hned po úvodních dvou testech, poté se rozjedou k absolvování dalších čtyř vložek, aby se k mechanikům krátce po poledni opět vrátili. Odpoledne je pro posádky připravena závěrečná porce dvou rychlostních zkoušek, které s definitivní platností rozhodnou o výsledcích. V cíli je první posádka očekávána v 15 hodin.

 

                                                                                    Text: Jiří Dokulil (ftr-media)

                                                                                  

             


 
 
Fotogalerie:   Tišnovská havárka a INA Delta - Pospa team

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose