www.car.cz
 

Lužická rallye 2006: Vláďa Berger se vrací na místo činu
     14.6.2006 08:55 - tisková zpráva


Když  roce 1984 vyhrál Vladimír Berger  se spolujezdcem Peterou absolutně oblastní Rallye Lužické hory, určitě netušil, že se do Hrádku nad Nisou vrátí za dvaadvacet let opět bojovat o absolutní prvenství.

 

Špičkový ex-tovární jezdec, ostřílený soutěžemi mistrovství světa i Evropy, bude určitě ozdobou startovní listiny 9. ročníku hrádecké soutěže. Neméně zajímavou postavou je jeho spolujezdec Petr Gross, který absolvoval ještě více světových soutěží a navigoval zejména Pavla Siberu  , Tomáše Hrdinku, nebo Romana Krestu, s nímž jede i letos.

 

Z dalších přihlášených lze připomenout Tomáše Drástu, který také patří neodmyslitelně již pěknou řádku k automobilovým soutěžím, stejně jako teplická dvojice Milan Zeman – Jaroslav Vytasil ( Škoda Fabia ). Uspět budou chtít i Hendrich a Kurka ( oba Mitsubishi ), Donát ( Škoda Octavia ).

 

Do Hrádku se však chystá také pěkná řádka regionálních posádek – Bezemek s Holečkem s historickou Škodou 1000 MB, Picek s Koťátkem na Fabii, Václavík a Grega s Feliciemi. Se stejným vozem pojedou i Přepeřští Brož s Prokorátem.

 

Po úspěšně dojeté Historic Vltava Rallye si nenechají ujít start ani Hloušek s Rozsívalem se Škodou 110 L. A na přední příčky absolutní klasifikace i své třídy pomýšlejí Jan Halala a Dalibor Štěpán s vozem Ford Focus 170 ST. Pořadatelé předpokládají, že se v Hrádku nad Nisou sejde 23. a 24. června více posádek, než tomu bylo vloni. Tento fakt potvrzuje, že je letos Rally Lužické hory zařazena vedle K4 Poháru ČR v rally i do mistrovství ČR v rally historických vozů.

 

Soutěž se jede pod záštitou Mgr. Petra Doležala, náměstka hejtmana Libereckého kraje. Přípravy a samotný průběh se těší velké přízni hrádecké radnice v čele s panem starostou Martinem Půtou a rovněž tak je organizační výbor rally potěšen spoluprací se sponzory, kterými jsou Autocora Praha, Baltom Liberec, Frog & Frog, Galaxy high technology, Lersen, Mader Computer, Pronton, Reklamní studio Švébiš, Thermica plus Liberec a Zanap.

 

 

 

 

 

V Hrádku nad Nisou 13. 6. 2006                          Mgr. Pavel Vydra

                                                                      Vedoucí tisk. střediska RLH ´06

 


 
 
Fotogalerie:   Kotrmelec vytuněného mazlíka..., foto David Bláha

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose