www.car.cz
 

O víkendu okruhové čtyřiadvacítky v Le Mans i na Nürburgringu !! I s našimi jezdci
     16.6.2006 10:39 - Pavel Jelínek


24 hodinovka v Le Mans 2006 je tady. A z českého hlediska jistě stojí za připomenutí, že v ní bude bojovat i Tomáš Enge a také Robert Pergl. Navíc další český jezdec Brňan Robert Šenkýř pojede jiný maraton, čtyřiadvacetihodinovku    na německém Nürburgringu.


Tomáš Enge nastoupí v Le Mans jako jedna z největších hvězd závodu s šancemi na medaili. Jeho dřívejší  parťák právník Robert Pergl je už také zkušeným i poměrně dobrým závodníkem, ale na Le Mans startuje poprvé. (viz další  indormace na jiných místech našeho webu  !! - ke všem třem  uvedeným našincům )

Enge bude dokonce jedničkou v tovární vozu Aston Martin, podobném, jaké jsme nedávno viděli uhánět  při klání FIA GT v Brně. Mimochodem, jeho zelený Aston Martin DBR9 bude mít startovní číslo 007. Střídat se bude s Italem Andreou Piccinim a britským jezdcem Darrenem Turnerem. Ital byl jedním z nejrychlejších v již zmíněném Brně.

Pergl pojede ve Ferrari 550 Maranello svého týmu MENX a bude se střídat s Alexejem Vasiljevem a nejzkušenějším členem posádky Peterem Koxem.

Své kouzlo ma také čtyřiadvacítka na Nürburgingu, která povede i po známé a přímo věhlasné Severní smyčce, zvané Zelené peklo. Úzká závodní dráha zde vede pohořím Eifel a na třech místech se zde dokonce skáče.......  Náš Robert  Šenkýř, vrchařský mistr Evropy a úspěšný jezdec v několika domácích nedávných vytvrvalostních závodech, zde pojede poprvé. Vsadil na svoji důvěrně známou  značku a v BMW 320i se bude střídat se třemi místními borci.

24 Le Mans bude v řadě vstupů k vidění i na stanici Galaxie Sport. 24 na Nürburgringu pak  na DSF.


 
 
Fotogalerie:   MČR v červnovém Mostě, foto P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose