www.car.cz
 

Milan Liška: Volf a Jandík by měli zkoušet bojovat i se Semerádem
     16.6.2006 11:13 - tisková zpráva


Klub Fox Racing a NTS Plzeň - Gassner Rallisport se postaví na start víkendové XXVIII. Rally Agropa s velkými ambicemi. Jiří Volf a Miroslav Jandík (oba NTS Plzeň - Gassner Rallisport) by měli bojovat o stupně nejvyšší v absolutní klasifikaci, Pavel Kestler jun. (Klub Fox Racing) by rád podobně útočil v kategorii dieselů.

Při čtvrtém podniku Mistrovství ČR sprintrally se NTS Plzeň - Gassner Rallisport představí ve stejné sestavě, jako při třech předchozích závodech. S Mitsubishi Lancer Evo 8 uvidí fanoušci na tratích v okolí Horažďovic a Sušice Jiřího Volfa s Petrem Novákem, s Lancerem sedmé evoluce pojedou Miroslav Jandík a Radim Chrastecký. Oběma posádkám patří v průběžném pořadí třetí (Volf), resp. čtvrté místo (Jandík).

Protože v čele obou týmů stojí plzeňský Milan Liška, bude Agropa pro NTS Plzeň - Gassner Rallisport a Klub Fox Racing prestižní domácí soutěží. „Doufám, že jak Jirka, tak Míra budou bojovat, seč jim budou síly stačit. Myslím si, že by to měli zkoušet i na Pepu Semeráda, protože i on je zranitelný,“ burcuje jezdce svého týmu Milan Liška. „Určitě to ale na Pačejově nebude jediný silný soupeř. Co mám indicie, překvapí tady Červenka, musí se počítat i s Emilem Trinerem s Puntem S1600 a s dalšími.“

Tým měl v posledních dnech spoustu práce s přípravou Volfova Lanceru, s nímž v minulých týdnech absolvoval Milan Liška dvě náročné soutěže v Českém Krumlově a v Chorvatsku. „Už před Krumlovem jsme udělali repasi motoru, teď jsme se soustředili hlavně na diferenciály a převodovku. Zkontrolovalo a případně vyměnilo se, co se dalo,“ prozrazuje Milan Liška. „Je to honička, protože pracujeme i na dalších autech, včetně Imprezy Dana Běhálka, kterou připravujeme už na Bohemku. Na autě zkoušíme pořád něco nového. V Českém Krumlově a na INA Delta Rally jel Dan např. poprvé s brzdovými destičkami GOLD FREN a byl nadšený nejen jejich účinností, ale i tím, jak málo ubývají přímo ony i kotouče.“

Právě Dan Běhálek bude kvůli repasi svého vozu na Agropě chybět v sestavě týmu Klub Fox Racing, jehož barvy tak budou osamoceně hájit Pavel Kestler jun. a Milan Liška jun. s dieselovou Škodou Fabií. ‚Junioři‘ museli kvůli pracovním povinnostem vynechat předchozí sprint v Tišnově, proto přijíždí do Pošumaví pořádně nabuzení a hladoví po závodění i dobrém výsledku. „Oproti předchozím letům se mi tratě letošní Agropy líbí mnohem víc. Zvlášť nová dlouhá erzeta u Sušice je fakt krásná, těžká. Ta se pořadatelům opravdu povedla,“ chválí změny, k nimž se pořadatelé odhodlali, navigátor Milan Liška jun.

Na závody se moc těším, protože od posledního startu to jsou už skoro dva měsíce. Samozřejmě, že bychom chtěli mezi diesely vyhrát, ale respektujeme všechny soupeře a uvidíme, co předvedou na trati a jak to půjde nám. Jen doufám, že bude sucho. Déšť nemusím a už jsme si ho letos užili dost,“ doufá pilot černé Fabie Pavel Kestler jun.

Jediným úskalím pozměněné trati jsou prodloužené přejezdy. Posádky navíc čekají v jedné ze sekcí hned čtyři rychlostní zkoušky, což není v ‚malém mistráku‘ úplně zvykem. „Ale neměl by to být problém. Známe to už z ‚velkého mistráku‘. Hlavně ale nesmí zapršet, protože to by na každé vložce mohlo být úplně jiné počasí, vždyť je dělí skoro 45 km,“ přeje si hezké počasí i Milan Liška jun.

Rally Agropa 2006 startuje v sobotu 17. června 2006 v 8:00 hod na náměstí v Horažďovicích. Na posádky čeká celkem 66,60 km ostrých kilometrů rozdělených do osmi rychlostních zkoušek. Členové NTS Plzeň - Gassner Rallisport a Klub Fox Racing se těší na setkání se všemi příznivci nejkrásnější motoristické disciplíny ať už v Horažďovicích, v servisní zóně v Sušici nebo u tratí rychlostních zkoušek.


KLUB FOX RACING & NTS PLZEŇ - GASSNER RALLISPORT MEDIA SERVIS

PR


 
 
Fotogalerie:   Rajd Polski 2006 - shakedown, foto M. Viďourek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose