www.car.cz
 

OMV dnes dokončí rebranding bývalých čerpacích stanic Aral
     21.6.2006 14:33 - tisková zpráva


u OMV se akvizicí Aralu stala jedničkou na českém trhu a posílila svoji pozici ve střední Evropě

u Investice do rebrandingu se blíží ke 120 milionům Kč

u OMV nyní v Česku provozuje 217 pump

u Rebrand bude završen na čerpací stanici v areálu Pražského hradu; slavnostně po-jatá událost připomene také letošní 50. výročí společnosti OMV i 15 let OMV v ČR 

Společnost OMV, česká jednička na trhu s pohonnými hmotami, pokud jde o podíl na trhu, přemění po-slední čerpací stanici z modrých barev Aral do zelenomodrých barev OMV. Symbolicky se tak stane na Pražském hradě, místě české státnosti. Všech 70 čerpacích stanic Aral změnilo barvy za tři měsíce. Byla tím také viditelně završena koupě těchto pump z října loňského roku.

„Celkové investice na přeměnu dosahují k sumě 120 milionů korun. Do projektu bylo zahrnuto všech 70 čerpa-cích stanic Aral, jejichž akvizici dokončila OMV letos v lednu,“ říká Karel Slepicka, generální ředitel OMV Čes-ká republika. Koupí sítě Aral zvýšila OMV počet svých čerpacích stanic v České republice ze 147 na 217 a s vý-sledným 18% podílem se stala jedničkou na trhu. „Spolu s čerpacími stanicemi v dalších 12 zemích je OMV líd-rem i celého středoevropského trhu,“ dodává Gerhard Roiss, zástupce šéfa celého koncernu OMV. 

OMV drží svůj cíl: pětinový podíl na trhu
V roce 2005 nabídla společnost British Petrol, která se rozhodla opustit český trh s pohonnými hmotami, k prodeji všech svých 70 čerpacích stanic Aral. OMV v souladu s růstovou strategií využila této příležitosti a 5. října obě společnosti podepsaly smlouvu o převzetí stanic. Na začátku letošního roku akvizici dokončily.

Gerhard Roiss k převzetí poznamenal: „Touto akvizicí jsme využili zásadní příležitosti k růstu v České republice. Umožní nám upevnit značku OMV. V ČR úspěšně působíme již od roku 1991 a i do budoucna je pro nás klíčo-vým trhem. Poptávka po ropných produktech se bude zvyšovat s dalším růstem ekonomiky a objemu automobilo-vé dopravy.”

Kvalitní pohonné hmoty a komfortní služby i na nových pumpách
Přeměna se netýkala pouze vizuální stránky čerpacích stanic, ale i nabízených služeb a produktů, včetně špičko-vých pohonných hmot OMV Sprint Diesel (pro letní sezónu), OMV Alpin Diesel (pro zimní sezónu), stooktano-vého benzínu OMV Super 100 atd.
Všechny připojené čerpací stanice byly vybaveny prodejnami VIVA, které navýší počet VIVA shopů OMV v České republice na 140 a svým zákazníkům nabízí široký sortiment výrobků, potravin, nápojů a předmětů denní potřeby.

„Nově integrované pumpy získaly zejména na kvalitě a komfortu – hodnotách, na nichž si OMV zakládá přede-vším. Naším hlavním cílem je, aby nová značka pump měla ještě větší popularitu než ta předchozí. Chceme toho dosáhnout nejen nabídkou nejkvalitnějších pohonných hmot na trhu, ale i rozšířením segmentu doplňkového pro-deje, protože věříme, že v tom spočívá budoucnost trhu. Díky konceptu prodejen VIVA se v tomto ohledu cítíme velmi silní – a potvrzují nám to i naši zákazníci, spokojení motoristé,“ vysvětluje generální ředitel českého za-stoupení OMV Karel Slepicka. 

OMV v České republice
OMV je v České republice od roku 1991 zastoupena dceřinou společností OMV Česká republika, s.r.o., v níž má stoprocentní vlastnický podíl. Tato firma má 84 interních zaměstnanců a zhruba1500 lidí zaměstnává nepřímo.
Celkový příjem z prodeje na čerpacích stanicích a commercial business dosáhl v roce 2005 871,5 milionu eur. Příjmy získané sítě Aral činily 331,1 milionu eur.


OMV Aktiengesellschaft
OMV Aktiengesellschaft je největší rakouskou průmyslovou firmou. Její celkové tržby v roce 2005 dosáhly 15,6 miliardy, počet zaměstnanců 5 226 a tržní kapitalizace cca 14 miliard eur. OMV je největší ropnou a plynárenskou společností ve střední a východní Evropě. Provozuje rafinérie a řetězce čerpacích stanic ve 13 zemích. Jejím cílem do roku 2010 je dosáhnout 20% tržního podílu. OMV provádí průzkumné a těžební aktivity v 18 zemích pěti kontinentů.

OMV provozuje skladovací kapacity pro zemní plyn a celkem 2000 km přenosového systému a ročně přepraví 45 miliard metrů krychlových zemního plynu do zemí jako je Německo a Itálie. Skupina OMV vlastní i podíly v integrovaných chemických a petrochemických podnicích – 50 % ve společnosti AMI Agrolinz International GmbH a 35 % ve společnosti Borealis A/S, která je jedním z největších světových výrobců polyolefínů.

Dále vlastní 51% podíl ve společnosti Petrom SA, 50% podíl ve společnosti EconGasGmbH, 45% podíl v rafinériích BAYERNOIL a 10 % v maďarské ropné a plynárenské společnosti MOL.


Po odkupu většinového podílu v největší rumunské ropné a plynárenské společnosti Petrom SA se společnost OMV stala největší ropnou a plynárenskou společností ve střední Evropě se zásobami ropy a zemního plynu přes 1,4 miliard barelů ropného ekvivalentu, denním objemem těžby okolo 338 000 barelů a roční kapacitou rafinérií 26,4 milionů tun. OMV v současné době provozuje 2 521 čerpacích stanic ve 13 zemích. Tržní podíl skupiny v oblasti rafinace a prodeje v Podunají dosahuje asi 18 %.


OMV posílila svoji vedoucí pozici v evropských regionech s ekonomickým růstem i nedávnou akvizicí 34 % Petrol Ofisi, turecké přední společnosti v maloobchodním podnikání a commercial business.


OMV Česká republika
Ing. Zdeněk Holub

Ewing Public Relations
Jan Hrabovský

PR


 
 
Fotogalerie:   AUDI, vítěz Le Mans 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose