www.car.cz
 

Pačejov: Cuknutí na startu připravilo Volfa s Novákem o bednu
     22.6.2006 08:05 - tisková zpráva


Drobná chyba na startu závěrečné rychlostní zkoušky připravila posádku Jiří Volf - Petr Novák při Rally Agropa 2006 o stupně vítězů. Přesto mohli oba soutěžáci odjíždět ze západních Čech zpět na Moravu spokojení, neboť díky bodovému zisku poskočili na druhou příčku průběžného hodnocení MČR sprintrally 2006.

Rally Agropa patří tradičně k velmi rychlým soutěžím se spoustou dlouhých úseků, kde se jede naplno. Letos sáhli pořadatelé k obměně tratí, spočívající především v zařazení nové RZ Kakanov - Soběšice. Tato vložka byla jednak relativně dlouhá (13 km) a také výrazně techničtější, než je na Agropě zvykem. A přesně takové tratě Jiřímu Volfovi svědčí.

V sobotu se ale Jirka Volf probouzel jen pozvolna, takže první úsek dokončil „až“ v sedmém čase s desetisekundovou ztrátou na nejrychlejšího Semeráda. Na „dvojce“ ale Jura s Novasem „zatáhli“, blýskli se druhým časem a poskočili na páté místo absolutně, byť je trápily technické problémy. „První vložku jsem zaspal, což mě mrzí, a na druhé nám odešlo středové uložení kardanu. Od 80 km/h se s tím nedalo jet, auto hrozně vibrovalo a bylo štěstí, že pak následoval servis. Kluci vše stihli vyměnit a ještě zbyl čas, abychom auto umyli. Za to musím mechanikům moc poděkovat,“ popsal úvodní trable Jiří Volf.

Po třetí rychlostní zkoušce, kterou byl první průjezd už zmíněným úsekem Kakanov - Soběšice, se díky třetímu času posunuli Volf s Novákem na druhou příčku celkového pořadí. Po páté rychlostní zkoušce se ovšem na rozdíl pouhých osmi desetin sekundy dotáhl týmový kolega Miroslav Jandík a začala obrovská bitva o druhé místo. Jak Volf, tak Jandík předváděli vynikající sport a společně napínavý souboj. Na předposledním měřeném úseku byli dokonce o více než 11 sekund rychlejší, než vedoucí Josef Semerád, jemuž se přiblížili před poslední vložkou na rozdíl tří sekund. Díky lepšímu času předstihl Jandík o tři desetiny sekundy Volfa s Novákem.

Rozhodovala poslední rychlostní zkouška. Na jejím startu Jiří Volf neudržel úplně své nervy na uzdě, o nějaký chloupek pustil spojku dříve když odstartoval a bylo rozhodnuto. Z boje o stříbro nebylo nic, desetisekundová penalizace za předčasný start navíc znamenala propad na čtvrtou příčku. Mírné zklamání ovšem rychle rozptýlila radost z bodů, posunu v tabulce šampionátu a hlavně z předvedeného výkonu.

Byl to dobrý souboj a ve zbytku sezony se máme na co těšit. I když jedeme s Mírou Jandíkem v jednom týmu, nepřipadá nějaká týmová režie v úvahu. Já jsem hlavně rád, že jsem se už v „enku“ pěkně rozjel. S Mírou jsme se tahali o vteřinky, ale jel hrozně rychle.

S ohledem na to, že jsem ve srovnání s ním méně „vyjetý“, drželi jsme s Novasem dál své tempo a snažili se vyvarovat chybě. Na poslední erzetě jsme ale, bohužel, dvě udělal. Jednu na startu a jednou jsme pak nedobrzdili na křižovatce. Celkově to ale byla dobrá soutěž,“ hodnotil v cíli Jiří Volf.

„Mám radost z výkonu, jaký Jura předvedl. Ráno se sice pomaleji probouzel, ale pak jel přesně podle toho, co jsem mu četl, nikam mi nezrychloval. Teď nás čeká Kopná, která je tradičně hodně náročná, a to by mělo Jirkovi vyhovovat, takže na start půjdeme s velkými ambicemi,“ slíbil navigátor Petr Novák.

Jiří Volf nyní řeší, zda se přihlásí do nově vypsaného Matador Cupu. Rozhodnutí by mělo padnout v průběhu tohoto týdne. „Utkat se v rámci „poháru“ nás láká, ale zatím není přihlášeno mnoho posádek a já neznám kvalitu matadorek. Po zkušenosti, kterou jsem udělal loni v Tišnově s nevyzkoušeným obutím, nechci jít do neznáma a před definitivním rozhodnutím bych si chtěl pneumatiky otestovat,“ řekl ke zvažované možnosti brněnský jezdec.

Další start čeká Jiřího Volfa s Petrem Novákem ve dnech 30. června až 1. července při Rallysprintu Kopná, kde se posádka NTS Plzeň - Gassner Rallisport znovu představí s Mitsubishi Lancer Evo 8.


JIŘÍ VOLF MEDIA SERVIS


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial v německém Kamsdorfu, foto Martin Ježek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose