www.car.cz
 

GP v Assenu : Jakub Smrž dvakrát spadl a klesl z páté na 14 pozici
     23.6.2006 21:59 - tisková zpráva


Dvojice jezdců brněnského týmu v Assenu dnes společně s dalšími  trénovala. Karel Abrahám junior  si o něco polepšil proti  čtvrtku, ale jakub Smrž, který zajel  včera skvělý   pátý  čas, poklesl  až na  čtrnáctou   příčku. Navíc   dvakrát spadl  na stejném místě, ale nic se mu nestalo.

Grand Prix Assen
23. června – 2. kvalifikace

Karel Abraham
35. místo ( čas 1´47. 468 sec)

      
Ráno bylo konečně trošku tepleji, takže jsem chtěl hlavně najet co nejvíce kol, abych se naučil zbytek zatáček. To se mi povedlo. Až do posledních pár minut jsem byl okolo 20. pozice. Zajel jsem do boxů, abych vyzkoušel novou pneumatiku. Ta nebyla špatná, ale už jsem na ní nestihl zrychlit. Do odpolední kvalifikace jsem chtěl zajet čas okolo 1:46.5.

To se mi bohužel nepovedlo, protože mi hned po prvním kole přestala jet motorka. Mechanici mi museli dát píst ze včerejška, protože nový bych nestihl zajet a ten co jsem měl byl zničený. Pak už zbývalo jen pár minut.Do těch posledních třech kol jsem dal všechno, ale nestačilo to na lepší čas než 1:47.4 a 35. pozici.” 

Jakub Smrž
14.místo ( čas 1´42. 058 sec)

Dnešek se mi vůbec nepovedl, ráno jsme zkoušeli odjet na gumách více kol kvůli závodu a hned ze začátku jsem upadl. V druhé kvalifikaci jsem zrychlil, potom jsme dali novou zadní gumu, ale opět jsem upadl na tom samém místě.

Ráno jsme si mysleli, že to je už použitou gumou, ale v kvalifikaci jsem upadl s tou stejnou, takže to zřejmě nebyla nejlepší volba. Oba pády byly ve velké rychlosti, ale naštěstí mi nic vážného není.”


PR

Zuzka Ulmanová

+ pj


 
 
Fotogalerie:   Češi v tréninku na MotoGP v Assenu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose