www.car.cz
 

ME SILNIČNÍCH MOTOCYKLŮ pojede opět u nás v MOSTĚ
     4.7.2006 17:46 - tisková zpráva


Během následujícího víkendu, 8. a 9. července budou na Autodromu Most slavit svůj svátek všichni příznivci silničních motocyklů. Český podnik evropského šampionátu se letos v Mostě jede už po devatenácté. Také letos půjde o jeden z nejatraktivnějších závodních víkendů v jedné stopě. Loňský podnik byl ozvláštněn fenoménem nově vybudované Carecovy šikany na konci zdejší cílové rovinky.

Hned několik závodů skončilo pro mnoho jezdců právě tady a to hned v prvním kole, v tlačenici po startu. I když se dá předpokládat, že jezdci během dosavadního testování už všechny nástrahy nové šikany odhalili, pro diváky je jisté, že právě pohled na toto místo přinese v závodech každé z kubatur nadmíru napínavou podívanou.

„Ve startovních listinách je opět celá evropská špička a bude se na co dívat,“ slíbil sportovní ředitel mosteckého okruhu Gerhard Ittner. „Na naší trati se v historii vystřídali všichni fenomenální jezdci, jejichž výkony dnes tolik obdivujeme u televizních obrazovek na světových okruzích. Bojovali zde Capirossi, Lindholm, Rossi, Dovizioso, Gavira, Rolfo, Nieto, Poggiali, Giugovaz, ale i mnoho a mnoho dalších. Z našich musíme vzpomenout na Jardu Huleše, na Lukáše Peška, či bratry Smrže. Také letos bude dobré pečlivě sledovat výkony těch nejlepších, protože například Igor Kaláb má už dnes do světového šampionátu našlápnuto velice rezolutně,“ dodal Ittner.

Je také otázkou, zda bude opět posunut nový rychlostní rekord trati. Jeho prvním držitelem byl loni španělský fenomenální jezdec Alvaro Molina, který i letos kraluje třídě do 250 ccm. O několik týdnů později se zde jel ale UEM Alpe Adria Championship, v jehož programu byla i kubatura Superbiků.

Hned v první kvalifikaci se tedy jako nejrychlejší ukázal rakouský jezdec Christian Zaiser se strojem Suzuki GSXR KS, když jízdu vyhrál časem 1:40.260. Ve druhé kvalifikaci pak ještě přidal a hodnota nově vytvořeného rekordu tedy zní 1:39.925, což představuje průměrnou rychlost 151.998 km/h!

V rámci mistrovských závodů v Mostě diváci uvidí kubatury do 125 ccm, kde bojuje už zmíněný Igor Kaláb, ale s ním také Michal Šembera a Michal Vecko. Ve dvěstěpadesátkách reprezentuje Českou republiku Michal Filla, který se v dosavadním hodnocení drží na průběžném třetím místě.

V šestistovkových Supersportech se budou doma chtít ukázat Radek Rous, Patrik Vostárek, Václav Bittman, Jiří Fejta a Jiří Brož. Čtvrtou evropskou kategorií je Road Racing Superstock 600cc Cup, kde v silné konkurenci startují Češi Miloslav Beznoska, František Loučka a Tomáš Holubec.

Součástí mosteckého víkendu budou i dvě třídy motocyklového Přeboru České republiky, do kterých je přihlášeno na padesát jezdců! Harmonogram je sestaven podle obvyklého scénáře. V pátek se jedou volné tréninky, sobotní kvalifikační jízdy startují v 9,00 hodin a trvají až do půl šesté večer.

V neděli opět v 9,00 hodin začínají warm-upy jednotlivých kubatur a úderem 12,00 hod. začíná maratón šesti hlavních závodů velkého motocyklového víkendu.

 

PR (3.7. 2006)


 
 
Fotogalerie:   ME silničních motocyklů Most 08.-10.07.2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose