www.car.cz
 

Nový vysoce výkonný MOTOR 2.0 TDI/125 KW proToledo
     4.7.2006 17:52 - tisková zpráva


Elegantní sedan SEAT Toledo, představitel nekonvenčního designu, mimořádné prostornosti, komfortu a variability přichází v novém modelovém roce s řadou významných vylepšení, které jej posouvají na samý vrchol segmentu sedanů střední třídy.

Motoristé navíc při volbě nového Toleda významně ušetří, protože importér nabízí novou bohatší výbavu, která v kombinaci s poskytovaným bonusem představuje zvýhodnění nejméně 60 000 Kč (navýšení výbavy představuje v závislosti na verzi částku minimálně 24 000 Kč, ke všem verzím je pak poskytováno cenové zvýhodnění ve výši 36 000 Kč)!

Od stupně výbavy Reference (stejně tak jako u vyšších výbav Stylance a Sport-Up) je nyní sériově dodávána automatická dvouzónová klimatizaci Climatronic (nový základní model Basis má poloautomatickou klimatizaci Climatic), stabilizační program ESP včetně EBA a DSR, elektrické ovládání všech oken a vyhřívaných zpětných zrcátek. Výbavy Stylance a Sport-Up jsou bohatší o prostorový alarm, dešťový senzor a parkovací senzor.

K dalším novinkám sériového vybavení patří rádio s MP3 kompatibilním CD přehrávačem, šesti reproduktory a externím vstupem AUX-in, ve verzi Stylance a Sport-Up doplněné o ovládání na volantu. U výbavy Stylance se rozšiřuje sériově dodávaný zimní paket o vyhřívané ostřikovače čelního skla a ostřikovače světlometů. Všechna Toleda jsou nově vybavena automatickým spínáním světel pro denní svícení.

Komu by snad bohatá sériová výbava modelů řady Toledo nestačila, může ji ještě rozšířit volbou ze široké nabídky výbavy na přání. I v ní se setká s novinkou, bi-xenonové světlomety budou dodávány výhradně v adaptivním provedení, tedy automaticky se natáčející do zatáček. Za zmínku stojí i nedávno uvedená novinka, rozhraní pro integraci audiopřehrávače iPod a přehrávačů MP3 i flash pamětí s rozhraním USB do audiosystému vozidla.

Rozrostla se také škála nabízených pohonných jednotek – a to směrem nahoru o skutečný klenot: nový, velmi výkonný motor 2.0 TDI o výkonu 125 kW (170 k) a s maximálním točivým momentem 350 Nm při 1800 min 1. To jsou hodnoty, odpovídající plnokrevnému sportovnímu vozu, a Toledu umožňují dosáhnout skutečně sportovních parametrů: na 100 km/h zrychluje za 8,6 s, na pátý rychlostní stupeň se rozjede z rychlosti 80 km/h na „stodvacítku“ za 8,9 s a na šestý za 11,4 s a dosahuje maximální rychlosti úctyhodných 211 km/h.

Jakkoli jsou tyto výkony opravdu sportovní, typickým majitelům Toleda asi budou sloužit více k podpoře pohodlného a bezpečného stylu jízdy než ke sportovnímu „řádění“. Nový vznětový motor Toleda vznikl úpravou osvědčeného motoru 2.0 TDI/103 kW (140 k). Výrazného zvýšení výkonu a točivého momentu (z 320 na 350 Nm) bylo dosaženo především díky použití sdružených vstřikovačů s nejmodernější piezoelektrickou technologií a optimalizací geometrie turbodmychadla i celého sacího systému motoru.

Šestnáctiventilový agregát využívá systém řízeného sání, který při nízkém zatížení motoru umožňuje uzavřít čtyři z osmi sacích kanálů a dosáhnout tak intenzivnějšího rozvíření vzduchu. Tím dojde ke zvýšení účinnosti spalování a tedy i k rychlejší reakci na pedál plynu. Úpravy se samozřejmě projevily i ve snížení spotřeby paliva.

Kombinovaná spotřeba je pouhých 6,2 l/100 km a při ustálené jízdě mimo město dokonce jen 5,2 l/100 km – to jsou hodnoty na vůz této třídy a tohoto výkonu skutečně pozoruhodné. Díky lepšímu spalování agregát bez problému splňuje emisní normu Euro IV a důraz na ekologii prohlubuje i sériové použití bezúdržbového filtru pevných částic DPF.

PR


 
 
Fotogalerie:   VW Touareg po startu Dakaru 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose