www.car.cz
 

Startovní listina 33. Rally Bohemia nabídne řadu zajímavých zahraničních jmen !!
     6.7.2006 21:16 - tisková zpráva


Oficiální tisková zpráva č.3

· 3 v 1 a přihlášené posádky – příslib skvělé podívané
· náročná, divácky atraktivní a promyšlená trať
· bezpečnostní apel ke všem účastníkům


Startovní listina 33. Rally Bohemia bude, soudě podle přihlášených posádek, již tradičně velmi pestrá a nabídne řadu zajímavých zahraničních jmen.

Úplná domácí špička - Václav Pech jun., Vojtěch Štajf a Václav Arazim, doplněná rakouským pilotem Achimem Mörtlem na produkčních vozech skupiny N, to nebude mít určitě snadné. Vítěz letošní South Swedish Rally – Patrik Flodin se Subaru Impreza se bude zcela jistě snažit prosadit stejně jako polské duo jezdců - Kajetan Kajetanovič (devátý na Rajdu Polski 2006) a Tomas Kuchar, oba doma patří do Top 10. 

Dalším z překvapení může být i velký talent z Litvy, teprve osmnáctiletý Dominikas Butvilas se svým otcem na sedadle spolujezdce a opět ve voze Subaru Impreza. Obecně lze říct, že počet vozů Subaru Impreza STI, které se letos na startu objeví, historie Rally Bohemia ani jiných soutěží nepamatuje.

Domácím fanouškům se představí i Martin Prokop na Citroenu C2, který si na Rally Bohemia odskočí z úspěšného působení ve světovém JWRC 2006, ale ani ostatní na vozech kategorie S 1600, jako například polský jezdec Frycz na Fiatu Punto nebo Renaulty Clio s Petákem a Odložilíkem nebudou chtít zůstat pozadu. Své umění také jistě předvede německý talent Aaron Burkart.

Aby se fanoušci motoristického sportu necítili ošizeni, připravili pořadatelé tzv. Super Race, coby samostatnou část Rally Bohemia. Na vybraných rychlostních zkouškách se jim představí posádky ve vozech, které svou specifikací neodpovídají současným pravidlům pro mistrovství Evropy a evropské poháry. Největším favoritem bude Jan Kopecký s tovární Fabií WRC, českou premiéru absolvuje vůz Peugeot 307 WRC se Štěpánem Vojtěchem za volantem.

Vojtěch využívá tuto příležitost jako vhodnou přípravu na Rally Deutchland, které se následně zúčastní se stejným vozem. Soupeřem jim bude z minulých ročníků Rally Bohemia již dobře známý Nor Thomas Schie, tentokrát na ex-továrním Fordu Focus WRC.

Po loňském zdařilém zařazení Rally Bohemia do seriálu mistrovství republiky historických vozů a také do historického Mitropa Rally Cupu se tyto vozy znovu objeví v Mladé Boleslavi. Je potěšitelné, že špička domácího i středoevropského poháru zaslala svoji přihlášku.

Při pohledu do seznamu přihlášených nezbývá než zavzpomínat, kdo všechno v minulosti řídil vozy Lancia Fulvia HF, Porsche 911 nebo Škodovky od 1000MB po legendární 130RS. To vše můžete vidět v kategorii historických automobilů na trati Rally Bohemia 2006.

Tradičně se představí ze Skandinávie řada rychlých a talentovaných jezdců, které opět přivede jejich učitel a v Mladé Boleslavi naturalizovaný John Haugland, dlouholetý úspěšný reprezentant značky Škoda. Fanouškům by neměla uniknout jména Bieltvedt či Kvam.

Finišuje i půlroční intenzivní práce na přípravách trati. Na jejím počátku stálo to nejtěžší: rozhodnout se pro lokalizaci. Nakonec zvítězila varianta s maximem rychlostních zkoušek v oblastech podhůří Jizerských hor, neboť v tomto kraji lze vytýčit jedny z nejkrásnějších RZ na našem území. Byť poněkud macešské rozhodnutí k tradičnímu centru soutěže, Mladé Boleslavi, určitě zvýši atraktivitu jednotlivých vložek.

Organizátoři touto cestou děkují za pomoc, podporu a trpělivost všem obcím a městům,  v jejichž katastrech se Rally Bohemia 2006 odehrává. Velké poděkování patří také všem partnerům a sponzorům, bez jejichž pomoci by se nedal takový podnik uspořádat. Především jde o Škodu Auto a.s., která je tradičním hlavním partner Rally Bohemia. Významně pomohli i generální sponzoři Global Assistance a Kooperativa. 

Zahajovací ochutnávku letošní trati si dopřejí některé soutěžní vozy již ve čtvrtek 13. července od 15 do 18 hodin na testovací RZ – shakedown. Ten je situován pod pískovcový útvar Mužský mezi obcemi Zásadka a Dneboh se servisem na letišti Hoškovice.
 
První kilometry čekají soutěžící v pátek 14. července na tradiční Super RZ v GLOBAL  ASSISTANCE Racing Areně v Sosnové u České Lípy. Závodníci vyrazí na trať v 16,30 hod. v opačném pořadí svých startovních čísel. Atraktivní diváckou podívanou završí vozidla vloženého závodu historiků a Super Race. Celé páteční odpoledne je nabité bohatým doprovodným programem v prostorách autodromu.

Soutěž naplno startuje v sobotu 15. července v 8,00 hod. Druhá RZ, Čejetice – Podlázky, povede  příměstskou částí Mladé Boleslavi. Po ní se startovní pole přesune na sever do oblasti na pomezí Českého ráje a podhůří Jizerských hor. Hned další v pořadí, RZ Sychrov – Malá Skála, nabízí celou řadu atraktivních míst.

Na její trase jsou připravená dvě komentovaná divácká místa, první z nich je na náměstí města Hodkovice nad Mohelkou s možností sledovat dosažené mezičasy na velkoplošné obrazovce a být svědky náročného příjezdu závodníku k tomuto místu. Dalším komentovaným místem je o 4,5 km dále odbočení v obci Pelíkovice. Také zde budou měřeny a zveřejněny mezičasy. 180 km rychlostních zkoušek sobotní etapy nabídne divákům dále např. výjezd místní komunikací po startu v Haraticích, serpentiny ve Splzově, odbočení u Držkova či sjezd Tanvaldem.

Servisní zóna bude po celou dobu trvání rallye v Tipsport Aréně v Liberci. Sobotní celodenní doprovodný program zde nabídne start jízdy historických automobilů a motocyklů, velkoplošné obrazovky se záběry z tratě a informacemi o výsledcích, rozhovory s jezdci při průjezdu Arénou v rámci kontroly přeskupení. Ani malí návštěvníci se nebudou nudit – v programu je pamatováno i na ně. Vrcholem večera bude hudební vystoupení Báry Basikové a taneční show. 
 
Nedělní etapa začne v 8,30 hod. Posádky mají v itineráři 68 ostrých kilometrů. Jsou připravena dvě komentovaná  divácká místa s měřením mezičasů, a to v Milířích a v Loužnici. Fanoušci jistě využijí svou znalost dalších míst, jako sjezd z Černé Studnice či odbočení v Jistebsku a Vrkoslavicích. Průjezdy nedělními rychlostnímu zkouškami následují rychle za sebou a divákům se v žádném případě nevyplatí střídání míst  a komplikované přesuny. 

Rallye Bohemia 2006 definitivně zakončí ceremoniál na cílové rampě v Mladé Boleslavi v neděli 16. července ve 14,45 hod. s vyhlášením vítězů a předáním cen.

Podrobné informace poskytne tištěný program Rally Bohemia 2006. Jeho obsahem jsou nejen mnohé další podrobnosti o programu, startujících posádkách, sponzorech a historii závodu, ale i jiné zajímavostí ze světa rallye. Samozřejmostí jsou podrobné mapy RZ s popisy  všech 71 připravených diváckých míst.

Program bude možno zakoupit od 11.7., informaci o prodejních místech přinesou webové stránky soutěže www.rallybohemia.cz . Jeho nedílnou součástí je i bezpečnostní leták s popisem zásad chování diváků na tratích RZ a v jejich okolí.

Pořadatelé  rallye využívají i tuto možnost a žádají diváky, aby v zájmu vlastní bezpečnosti tyto zásady dodržovali a vždy uposlechli pokynů pořadatelů, především, aby:
 
· při sledování rallye nevstupovali do zakázaných prostor,
· rallye sledovali jen z míst k tomu určených,
· při parkování nechali vždy průjezdný jízdní pruh pro případný odjezd sanitního vozu,
· nevstupovali do polních kultur a neničili svou činností jakýkoli cizí majetek,
· při nutném pohybu mezi RZ dodržovali pravidla silničního provozu,
· umožnili pohyb soutěžních vozů, organizátorů a ostatních účastníků rallye.

Všichni pořadatelé věří, že dodržování těchto zásad napomůže zdárnému průběhu XXXIII. ročníku Rally Bohemia,  na který Vás již dnes srdečně zvou.


Šárka Prokešová
Vedoucí tiskového střediska Rally Bohemia


 
 
Fotogalerie:   Kalendář Lupino 2006: Škoda a baby

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose