www.car.cz
 

Jan Kopecký dojel nakonec třetí v maďarské Rallye Szombathely
     7.7.2006 11:16 - tisková zpráva


Mezinárodní mistrovství Maďarska
Rallye Szombathely, Maďarsko

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký obsadila třetí místo v maďarské šotolinové Rallye Szombathely. Jan Kopecký vstupoval do sobotní etapy ze třetího místa a ani pět vyhraných rychlostních zkoušek v sobotní etapě neposunulo českou posádku v pořadí výše.

I v sobotní etapě panovala naprostá spokojenost se spolehlivostí i nastavením vozu Škoda Fabia WRC, který i na velmi tvrdém šotolinovém podkladu a ve vysokých teplotách fungoval bezchybně.

Do sobotní etapy jsme kvůli porovnání jízdních vlastností šotolinových pneumatik Matador nasadili konkurenční pneumatiky, ale ani tato volba nám nestačila na smazání ztráty z páteční etapy. Honza dnes zvítězil v pěti rychlostních zkouškách ze sedmi odjetých a podal opět velmi dobrý výkon. Bohužel jediná chyba během soutěže mu znemožnila zvítězit na maďarské šotolině.

V deváté rychlostní zkoušce v jednom z mnoha pravoúhlých odbočení nakopl vůz s největší pravděpodobností ukrytý kámen v trávě a po přetočení vozu zhasl následně motor Škody Fabie WRC. Nebylo možné motor okamžitě nastartovat a ztráta přibližně dvaceti vteřin se již nedala do cíle soutěže úplně vymazat. Nakonec tedy odjíždíme z Maďarska se zeleným věncem, když závěrečná ztráta na vítěze činí pouhých 5.4 vteřiny.

Každopádně považujeme start v Rallye Szombathely za velmi prospěšný pro posádku, i když charakter trati byl velmi specifický, neboť testy světových soutěží jsou mnohem techničtější. V Maďarsku většina rychlostních zkoušek byla plná velmi rychlých pasáží zakončených pravoúhlým odbočením nebo retardérem.

Tvrdý podklad a velmi vysoké teploty byly extrémní zkouškou pro šotolinové pneumatiky Matador, které ve srovnávacím testu s konkurenčními pneumatikami uspěly. Inženýři společnosti Matador byli velmi spokojeni s informacemi, které získali během soutěže pro další vývoj šotolinových pneumatik Matador a to byl prioritní úkol našeho startu v Rallye Szombathely,“ řekl v cíli soutěže vedoucí týmu Josef Kopecký.

Umístění posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek v sobotní etapě:

RZ7   (  6.90 km) – 3.místo (+7.0 s)
RZ8   (  8.80 km) – 1.místo
RZ9   (10.60 km) – 9.místo (15.7 s)
RZ10 (  6.90 km) – 1.místo
RZ11 (  8.80 km) – 1.místo
RZ12 (  8.80 km) – 1.místo
RZ13 (  6.90 km) – 1.místo


Konečné pořadí v Rallye Szombathely:

 1. TÓTH J. / BAHOR B. PEUGEOT 307 WRC
  2. BENIK B. / VARGA I. FORD Focus RS WRC +00:02.0
 3. KOPECKÝ Jan / SCHOVÁNEK Filip ŠKODA Fabia WRC +00:05.4
 4. TURI T. / TÓTH I. ŠKODA Fabia WRC +00:49.8
 5. SPITZMÜLLER C. / KAZÁR M. FORD Focus RS WRC +01:04.6
 6. TAGAI T. / ZSÍROS G. ŠKODA Octavia WRC +01:35.6

www.CzechRallyTeam.com

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Szombathely 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose