www.car.cz
 

Janu Halalovi se na domácí trati na Lužické rallye nedařilo
     7.7.2006 11:28 - tisková zpráva


Notnou dávku zklamání přinesla Janu Halalovi a Daliboru Štěpánovi uplynulý víkend domácí soutěž Rally Lužické hory. Oba se dlouhodobě podíleli na přípravách soutěže, Jan Halala poskytl svůj podnikatelský objekt k potřebám soutěže, kromě toho oba  s mechaniky připravovali vůz Ford Focus 170 ST a přesto byly pro ně domácí erzety jako zakleté.

 

Již před soutěží se jezdec obával, že motor nepracuje jak by měl, a tak na něm tým mechaniků do poslední chvíle pracoval. Navíc Hrádek nad Nisou soutěží doslova žil a sympatická posádka měla podél trati spoustu příznivců.

 

První zádrhel přišel již na prvním měřeném úseku u Heřmanic. Defekt pneumatiky přišel ve chvíli, kdy posádka raději zvolila výměnu přímo na erzetě, a to přineslo více jak tříminutovou ztrátu. Prakticky z konce startovního pole útočili na přední příčky. Druhou rychlostní zkoušku zvládli na třinácté pozici a posunuli se na čtyřicáté místo.

 

Dokonalou zkázu však způsobila třetí rychlostní zkouška, při druhém průjezdu opět RZ Heřmanická, kde u jejich vozu došlo k proražení olejové vany a následný rychlý únik oleje, znamenal zničení motoru.

 

Posádka Jan Halala – Dalibor Štěpán však nevěší hlavu a před nimi je nový cíl – opravit vůz a odstartovat do třetího ročníku Rallye Prachatice, který se koná 7. a 8. července.

 

Rádi byl navázali na loňský úspěch. Zda tomu tak bude a posádka na jihu Čech skutečně odstartuje, uvidíme již za několik dní.

 

 

Hrádek nad Nisou 26. 6. 2006                                Pavel Vydra


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose