www.car.cz
 

WTCC 2006 po brazilské Curitibě : SEAT zpátky ve vedení
     7.7.2006 11:36 - tisková zpráva


9/10 kolo světového šampionátu WTCC:

SEAT zpátky ve vedení

 

 

První letošní zámořský podnik seriálu FIA World Touring Car Championship (WTCC), který se jel před 34 tisíci diváky tento víkend v brazilské Curitibě, vrátil tým SEAT Sport do vedení šampionátu ve značkách, v klasifikaci jezdců zaujímají závodníci s vozy SEAT León čtyři z pěti vedoucích míst.

 

V prvním závodě se utkali jezdci SEAT Sportu s místním matadorem Augusto Farfusem na Alfě. Přestože startoval z pole position, udržel Farfus vedoucí pozici jen do půlky závodu, kdy se přes něj přehnaly Leóny s Jordi Geném a Peterem Tertingem za volanty, kteří si dojeli pro zlatý a stříbrný věnec a připsali značce SEAT maximum 18 bodů.

 

Věděl jsem, že Farfus pojede velmi dobře,“ komentoval vítězství Jordi Gené, „tak jsem se rozhodl tři čtyři kola  šetřit gumy a teprve potom zaútočit. Využil jsem toho, že Farfusovi to trochu uklouzlo a šel jsem před něj, zezadu jištěný Peterem Tertingem.“ Ten se při předjíždění Farfusovi Alfy o ni lehce otřel, což odneslo řízení jeho Leónu, ale přesto se mu podařilo dojet na výborném druhém místě.

 

Také ostatní jezdci SEAT Sportu zajeli v prvním závodě velmi dobře a pět z nich bylo klasifikováno v první šestici. Jejich úspěch byl o to cennější, že všichni vezli pořádnou porci „zátěže úspěšných“, konkrétně  Tarquini (4. místo) 40 kg, Thompson (5.) a Rydell (6.) po 55 kg.

 

Jestliže první závod se v podstatě obešel bez kolizí, ve druhém to bylo právě naopak. Safety car musel kvůli nim dvakrát vyjet na trať a jedno kolo před koncem závodu musela být po nehodě Alaina Menu na Chevroletu dokonce vyvěšena červená vlajka.

 

Ještě předtím Menu atakoval Leóna Yvana Mullera a připravil ho o poslední šanci získat v Brazílii aspoň nějaký bod.  Také další dva Leóny vypadly v důsledku kolizí – nejdříve Augusto Farfus ve 4. kole tvrdě zasáhl SEAT Rickarda Rydella a poslal ho do pneumatik. Také Jordi Gené utrpěl zásah, byť značně kuriózní.

 

„Do zadních dveří mi narazilo nějaké zvíře – nevím, co to bylo, ale je to naprosto šílené a FIA by s tím měla něco dělat, dřív než bude někdo zraněn!“ Rozčilený Gené dojel po této kolizi na 13. místě. Z jezdců SEAT týmu se v tomto závodě nejlépe dařilo Jamesi Thompsonovi, který dojel 4., následovaný Gabriele Tarquinim  a Peterem Tertingem.

 

 

 

 

 

Pořadí jezdců SEAT Sport v prvním a druhém závodě:

1.   Jordi Gené           1/13

2.   Peter Terting         2/6

3.   Gabriele Tarquini           4/5

4.   James Thompson              5/4

5.   Rickard Rydell           6/odstoupil

6.   Yvan Muller         13/12

 

Pořadí značek v šampionátu WTCC (body):

1.   SEAT  Sport         127

2.   BMW           126

3.   Alfa Romeo         75

4.   Chevrolet           62

 

Pořadí jezdců v šampionátu WTCC (body):

1.   Andy Priaulx   BMW 320 si   44

2.   James Thompson   SEAT León   41

3.   Gabriele Tarquini     SEAT León   40

4.   Rickard Rydell   SEAT León   34

5.   Yvan Muller   SEAT León   33

 

Další jezdci SEAT Sport: 7. Peter Terting (32); 10. Jordi Gené (24).

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Adam Lacko - FIA GT v Číně 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose