www.car.cz
 

TipCars Rally Teamu na Kopné se třemi vozy ve znamení vše podruhé .....
     10.7.2006 07:48 - tisková zpráva


TipCars Rally Team  - Impromat Rallysprint Kopná

 

Ani v pořadí pátá soutěž letošního rallysprintového mistrovství se neobešla bez starostí jezdců jaké pneumatiky obout na své závodní stroje. Před pátečním prologem byla Kopná řádně zkropena letní bouřkou a během noci také vydatně pršelo. Zahrádkáři měli asi radost, ale posádky na startu ve Slušovicích měly co zvažovat.

 

Slušovickou startovní rampu opustilo téměř 90 soutěžních posádek a mezi nimi i tři dvojice v barvách  TipCars Rally Teamu.  Tak, jako se Pačejov nesl ve znamení teamových premiér, tak v Kopné bylo vše „podruhé“… Už podruhé startoval Martin Kožmín s Mitsubishi Lancer EVO VIII. Letos už podruhé posádka Josef  Kukelka - Pavel Ryšánek osedlali dřívější Kožmínův Lancer EVO VI. Podruhé usedl Marek Kulda do enkové Hondy Civic 1,6 VTi.

 

Prolog byl díky proměnlivému počasí spíš zkouškou nervů, než bojem o výsledek. Ale diváci a fandové si přišli na své. Po prvních 2,7 kilometrech v prologu, figuroval TipCars Rally Team v průběžné výsledkové listině na jedenácté pozici absolutního pořadí, a to zásluhou posádky Kožmín - Talaváňa.

 

Josef Kukelka s Pavlem Ryšánkem obsadili 37. místo a Marek Kulda zůstal přes noc druhý ve třídě N2.

 

Noční déšť udělal z řady závodníků nespavce a ráno se v prostorách servisního parkoviště připravovalo několik variant obutí. Ve výhodě nebyli ani závodníci z blízkého okolí, ani oni si nebyli jisti, zda pro tento den zvítězí déšť, či slunko.

 

Během první sekce závodu se počasí rozhodlo pro variantu „slunce, teplo a občas dešťová přeháňka“, a tak pasáže na otevřených prostranstvích rychle vysychaly, ale lesní úseky tratí zůstávaly mokré. Bláto, jehličí a podobné lahůdky prověřovaly umění a duchapřítomnost všech soutěžních posádek v kdejaké zatáčce. Krásné technické tratě s rychlými pasážemi byly opět velmi obtížné a někdy i zrádné.

 

To bohužel poznali i Martin Kožmín s Mílou Talaváňou hned při prvním průjezdu Kopné, kde je mokré jehličí donutilo na chvíli opustit trať. Ale pohroma byla zažehnána a v závěru soutěže posádka červené EVO osmičky obsadila osmou pozici mezi produkčními vozy, což v absolutním pořadí vyšlo na 16.místo.

 

Josef Kukelka s Pavlem Ryšánkem se znovu sžívají coby posádka (Pačejov byl od roku 1980 prvním společným startem) a spolu přicházejí na chuť silnému Lanceru EVO VI. Tentokrát si vyjeli 29. místo v celkovém pořadí, tj. 13. pozici v PV.

 

Třetí posádkou hájící barvy TipCars Rally Teamu byli Marek Kulda a Zdenka Maroušková. Marek, při svém druhém startu s Hondou Civic ve třídě N2, dokázal zvítězit o téměř půlminutu před Dunovským. „S autem si už docela rozumím. Ještě jsme trochu přitvrdili podvozek a je vidět, že i s enkem dovedeme jet rychle. S výsledkem jsem naprosto spokojen, avšak radost by byla větší, kdyby se nám podařilo udržet bednu i ve skupině N…“ říká Marek Kulda.

 

Další podnik, kterého se posádky TipCars Rally Teamu zúčastní, je III. Sprintrally Pelhřimov – Memoriál T.Vojtěcha.

 

Představení všech soutěžních posádek proběhne na náměstí v Pelhřimově v pátek 28. 7. od 20:00 hod. Pořadatelé pro diváky připravují bohatý doprovodný program, zakončený nočním ohňostrojem. V sobotu čeká soutěžící 87 ostrých kilometrů.

 

Tisková zpráva TipCars Rally Team

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2006, foto Zdeněk Bartoš

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose