www.car.cz
 

III. Rallye Prachatice je minulostí
     10.7.2006 11:31 - tisková zpráva


Uplynulý víkend byl v nabitém kalendáři českých rallye vyhrazen třetí Rallye Prachatice. Tato soutěž, čtvrté dějství K4 Poháru České republiky v rallye, byla bohužel postihnuta menším zájmem posádek.

Pouze jeden týden před tímto podnikem proběhla soutěž zařazená do kalendáře sprintrallye a následující víkend patří pro změnu legendární rallye Bohemia, na kterou se intenzivně připravují nejen pravidelní účastníci K4 PČČR. Ani předchozí závod Poháru příliš techniku jezdců nešetřil. Kvůli náročné trati Rallye Lužických hor se z prachatické soutěže řada posádek omluvila.

Na startovní rampu umístěnou letos do krásného historického centra Prachatic přijelo odstartovat  do páteční první etapy 36 převzatých posádek. Startovní pole opět zdobila žlutá Toyota Corolla WRC Karla Macka. Tři sta kilometrů tratě, která nabídla zúčastněným posádkám 137 km rychlostních testů však absolvoval po omluvě Jaroslava Orsáka pouze jeden zástupce třídy SA4, Jiří Hendrich s Mitsubishi Lancer.

Ten po odstoupení Václava Donáta s Octavií Kit car neměl se zbytkem startovního pole vážnějších problémů a s náskokem jeden a půl minuty zvítězil v absolutním pořadí. Druhé místo připadlo nakonec Janu Dohnalovi s Mikulášem Nečekalem jedoucí s VW Polo (SA1), když tuto pozici uvolnili díky sedmiminutové penalizaci v poslední RZ Jan Halala s Daliborem Štěpánem.

Ze třetí příčky v absolutní klasifikaci a druhé ve třídě SA1 se nakonec radoval junior Lukáš Veselý se spolujezdcem Janem Paulikem. Čtvrtí dokončili soutěž Přemysl a Michal Šebestovi, první zástupci dvoulitrů s jednou poháněnou nápravou (SA3). Páté místo připadlo Radovanu Marešovi s Luďkem Švihálkem se Škodou Felicia (SA1). Kompletní pořadí včetně pořadí ve třídách a dosažených časů je uvedeno na stránkách soutěže.

Ze závodu odstoupilo deset posádek tzn., že přes cílovou rampu na Prachatickém náměstí přejelo 26 vozů.

Kromě bojů v absolutním pořadí a vypsaných objemových třídách mohli diváci sledovat i souboj posádek o nejdelší skok, kterou připravil pořadatel na jednom z horizontů. V tabulce (zde) jsou výsledky této soutěže, ze kterých je patrné, že některé z posádek se této soutěže nezúčastnili, zatím co jiné posádky nešetřili techniku a šli do této soutěže naplno.

Nejdelší skok předvedl Václav Donát hned v prvním průjezdu v délce 21 metrů. Autorem druhého nejdelšího skoku byl v sobotním druhém průjezdu Lukáš Veselý v délce 20 metrů. Osmnácti metrové skoky potom předvedli také Roman Marek a Jaroslav Kubata.

Celou soutěž provázelo velmi proměnlivé počasí s řadou bouřek podobně jako v loňském ročníku. Toto mělo za následek znečištění tratí blátem z okolních polí. S tím se zúčastněné posádky vypořádaly a letošní pozměněné rychlostní zkoušky hodnotily velmi kladně. Jak říká nadpis – III. Rallye Prachatice je minulostí a nezbývá než se těšit na ročník další.

 

Press K4 PČRR, 10.7.2006             


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose