www.car.cz
 

Škoda Fabia WRC a Jan Kopecký na startu Rally Bohemia
     12.7.2006 07:21 - tisková zpráva


Mistrovství Evropy a Mezinárodní Mistrovství České republiky
Rally Bohemia, Mladá Boleslav
Úterý, 11. června 2006

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek se zúčastní prestižní Rally Bohemia.

Tovární vůz Škoda Fabia WRC se startovním číslem 501 v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký bude zajisté patřit k hlavním lákadlům náročné asfaltové soutěže, která v letošním roce doznala výraznějších změn. Ve dvou etapách čeká na posádky soutěžních speciálů WRC deset rychlostních zkoušek v okolí Mladé Boleslavi a Liberce v rámci závodu „Super Race“.

Rally Bohemia bude tradičně zahájena supererzetou v divácky velmi atraktivní sosnovské aréně, kde posádky speciálů WRC čeká dvojnásobný počet kol oproti ostatním posádkám. Celková délka měřených testů v závodě „Super Race“ je 163 kilometrů a trať je tvořena převážně novými rychlostními zkouškami.


Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek se v sezóně 2006 soustředí na starty ve vybraných soutěžích zařazených do seriálu Mistrovství světa v rally. V domácí soutěži pro Škoda Auto a.s., s jejíž výraznou podporou startuje česká posádka v Rally Bohemia a především ve světových podnicích, se v letošním roce poprvé představí na českých erzetách s vozem specifikace WRC. Škoda Auto a.s. je nejenom hlavním partnerem týmu Czech Rally Team Škoda–Kopecký, ale je také hlavním partnerem Rally Bohemia, kde Jan Kopecký v předchozích dvou ročnících dosáhl absolutně nejrychlejších časů a i v letošním roce je připraven podat maximální výkon.


S ohledem na velké časové vytížení posádky i celého Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký, který se připravuje na další světové soutěže, byly oficiálně povoleny pořadatelem Rally Bohemia seznamovací jízdy pro posádku Jan Kopecký-Filip Schovánek mimo stanovený časový harmonogram. Jan s Filipem absolvují své seznamovací jízdy již v úterý a ve středu, neboť nebylo možné naplánovat test vozu Škoda Fabia WRC před soutěží samotnou v jiný termín než ve čtvrtek 13.července.

Za vstřícnost děkuje tým pořadateli letošní Rally Bohemia.

Čtvrteční test v Bělé pod Bezdězem má na programu především ověření jízdních vlastností a nastavení vozu Škoda Fabia WRC na produkčních pneumatikách, které jsou odlišné od pneumatik používaných v soutěžích seriálu Mistrovství světa v rally. Dále budou otestovány změny v brzdové soustavě a několik připravených změn v oblasti tlumičů. Žádáme všechny případné návštěvníky čtvrtečního testu, aby dbali na svoji bezpečnost v okolí testovacího okruhu v Bělé pod Bezdězem a dodržovali pokyny členů Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký.

Na start v Rally Bohemia s vozem Škoda Fabia WRC se nesmírně těším. V posledních dvou ročnících se nám v okolí Mladé Boleslavi s tovární Fabií výrazně dařilo a rádi bychom na skvělé výsledky z posledních dvou let navázali. Čeká nás pozměněná trať soutěže a to ještě zvýší atraktivitu letošní Rally Bohemia.

Rád se představím domácímu publiku, protože spousta fanoušku za námi jezdí po světě a skvěle fandí, což je velice příjemné a já za to moc a moc děkuji. S vozem Škoda Fabia WRC můžeme v Rally Bohemia startovat díky výrazně podpoře Škoda Auto a.s. a touto cestou bych za naši podporu rád poděkoval,“ řekl Jan Kopecký

www.motorsport–kopecky.cz  

www.czechrallyteam.com

PR


 
 
Fotogalerie:   ME motocyklů - Most - 125 ccm - M. Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose