www.car.cz
 

O víkendu v Brně rekordní počet jezdců při MČR silničních motocyklů
     13.7.2006 09:45 - Pavel Jelínek


Takovou účast, jaká je hlášena na nadcházející červencový  víkend, Masarykův okruh údajně ještě nezažil. Na Memoriálu Františka Šťastného,který právě začíná, se přestaví téměř pět stovek jezdců od nás i  z Evropy.

"V některých kubaturách je přihlášeno více než 63 jezdců, což je maximální propustnost trati na tréninky. Někteří  jezdci se  tedy do závodu ani neprobojují  a pojedoui  zase domů...," řekl  na tiskové konferenci k akci ředitel závodu Václav Janek.

Na startu se v celkem třinácti závodech ( !!!!!!) objeví reprezentanti z osmnácti zemí. Kromě třetího dílu mistrovství České republiky v závodech silničních motocyklů, když první dva se jely  v Maďarsku na obou  tamních okruzích, se zároveň pojede o body do Poháru Alpe Adria.

"Tak početně obsazenou akci za své třicetileté působení na Masarykově okruhu nepamatuji. Zřejmě budeme muset ještě přepracovat časový plán tréninků i závodů," doplnil ještě mimo jiné Janek.

Závod nabídne mnohem více závodů a soubojů, než třeba  blížící se  MS v Brně. I když v tomto případě půjde samozřejmě o něco jiného .... Navíc diváci budou mít od pátku do neděle vstup na tribuny zcela zdarma. Platit se bude pouze parkovné a to  20 korun.

Z českých jezdců patří mezi  favority domácí Igor Kaláb, který je v průběžném pořadí mistrovství Evropy ve třídě do 125 ccm na druhém místě. Objevem letošní sezony ve stejné kubatuře pak je šestnáctiletý Brňan Michal Šembera, který má v plánu se Kalába chytnout a zajet tak  další slušný výsledek....

Ve třídě do 250 ccm bude zase aspirovat na nejvyšší příčky šlapanický Michal Filla, který je v průběžném pořadí mistrovství Evropy s nevelkým odstupem na  prvního třetí a který se o víkendu blískl  stříbrem v Mostě na ME.

Rozhodně se v Brně  o víkendu bude závodit  od brzkého  rána  až do večera !!! Fandové  rychlých  motorek  si přijdou na své ...


 
 
Fotogalerie:   ME motocyklů - Most - Supersport - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose