www.car.cz
 

Nejrychlější SEAT León FR na českém trhu
     14.7.2006 10:38 - tisková zpráva


Temperamentní SEAT León FR.
 León FR přichází s motory 2.0 TDI/170 k a 2.0 TFSI/200 k

 Kompletní bezpečnostní systémy v sériové výbavě

 

Nový León FR, nejdynamičtější verze populární modelové řady SEAT León, je možné již objednávat i na českém trhu. Zájemci jej mohou získat ve dvou motorizacích – se vznětovým motorem 2.0 TDI 125 kW (170 k) za cenu 693 900 Kč a se zážehovým turbomotorem 2.0 TFSI 147 kW (200 k) v základní ceně 662 900. Tento model uzavírá kompletní řadu modelů SEAT v provedení FR (Formula Racing), která zahrnuje i modely Ibiza FR a Altea FR.

 

Už od počátku se dvěma výkonnými motory

 

Srdcem a duší nového Leónu FR jsou alternativně dvě výkonné pohonné jednotky, zážehová a vznětová. Premiérově se představuje zážehový motor 2.0 TFSI s výkonem 147 kW (200 k), poskytující v širokém rozmezí od 1800 do 5000 otáček maximální točivý moment 280 Nm. Přímovstřikový přeplňovaný čtyřválec propůjčuje Leónu FR vynikající akceleraci – z nuly na 100 km/h dokáže zrychlit za 7,3 s a dosáhne maximální rychlosti 229 km/h, přičemž 1000 m s pevným startem zvládne za působivých 27,6 s.

 

Motor vyniká pružností – na pátý rychlostní stupeň s ním León zrychlí z 80 na 120 km/h za pouhých sedm sekund a na šestku za 8,9 s. Přes tyto vynikající parametry si motor řekne v průměru jen o 7,9 l benzinu na 100 km a produkuje pouze 190 g emisí CO2 na 1 km jízdy.

 

Vznětová verze je poháněna vysoce propracovaným přeplňovaným motorem 2.0 TDI o výkonu 125 kW (170 k), s nímž León dosahuje rychlosti až 214 km/h a akceleruje z nuly na 100 km/h za 8,2 s při průměrné spotřebě jen 6 l nafty na 100 km.

 

Sportovní design, komfortní interiér

 

Nekompromisně sportovní zaměření vozu už na první pohled zdůrazňují speciálně navržené nárazníky, dvojitá chromovaná koncovka výfuku a tradiční znak modelů FR – stříbřité kryty vnějších zpětných zrcátek. Exkluzivně stylizovaná 17“ hliníková kola propůjčují Leónu FR mnohem působivější vzhled než měl předchozí model.

 

V interiéru Leónu FR čekají řidiče i spolujezdce atraktivní výškově nastavitelná sportovní sedadla s výraznými iniciálami „FR” na opěradlech a se stavitelnými bederními opěrkami, exkluzivně tvarovaný kůží potažený volant i řadicí páka a kovové štítky, rovněž nesoucí iniciály „FR”. Sportovní styl interiéru podtrhují sdružené přístroje s bílým pozadím namísto běžného černého.

 

Bohatá sériová i volitelná výbava

 

Sportovní temperament modelu León FR vhodně doplňuje kompletní výbava prvky aktivní i pasivní bezpečnosti vozu. Progresivní koncepce podvozku „agile chassis“ je už u nových modelů SEAT běžná, u Leónu FR je sériově doplněna i elektronickým stabilizačním systémem ESP kombinovaným s brzdovým asistentem EBA a patentovaným systémem doporučení řidiči k natočení volantu do správného směru DSR (Driver Steering Recommendation ) v případě nebezpečí přetáčivého smyku, samozřejmostí je protiblokovací systém ABS s protiprokluzovým zařízením TCS.

 

O pasivní bezpečnost se starají tříbodové bezpečností pásy a celkem až osm airbagů: airbagy řidiče a spolujezdce, boční airbagy vpředu a také hlavové airbagy, umístěné podél horní linie boků interiéru. Boční airbagy pro zadní sedadla lze doplnit na přání. Ke zvýšení bezpečnosti přispívá i sériové vybavení systémem kontroly tlaku v pneumatikách.

 

V sériově dodávané výbavě zvyšuje pohodlí pasažérů zejména poloautomatická klimatizace Climatic, elektrické ovládání všech oken, dálkově ovládané centrální zamykání včetně víčka nádrže i zavazadlového prostoru, tempomat a palubní počítač. Sériově dodávaný audiosystém zahrnuje rádio s ovládáním na volantu a šesti reproduktory, vybavené MP3 kompatibilním CD přehrávačem a externím vstupem AUX-in.

 

Velmi atraktivní je i výbava na přání, především adaptivní bi-xenonové světlomety ovládané systémem inteligentního řízení světel koncepce Advanced Front Lighting System (AFS), jejichž funkce udržuje optimální osvětlení prostoru před vozidlem při projíždění zatáček. Na přání lze rozšířit rádio s CD přehrávavačem na systém s osmi reproduktory a s možností konektivity audiopřehrávače iPod a přehrávačů MP3 s rozhraním USB do audiosystému vozidla i o handsfree systém vybavený spojením Bluetooth. K dispozici je i celá řada dalších komfortních a funkčních prvků.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Prý Škodovky budoucnosti - studie (2006)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose