www.car.cz
 

Jan Kopecký: Tratě Bohemie zaslouží pochvalu
     15.7.2006 07:35 - tisková zpráva


Technické problémy, které se podařilo zvládnout, poznamenaly v Bělé pod Bezdězem dnešní den, během kterého Czech National Rallye Team Škoda – Kopecký připravoval vůz Škoda Fabia WRC. Na 33. ročníku Rally Bohemia s ním pojede posádka Jan Kopecký a Filip Schovánek.

V průběhu dne musel tým sáhnout k výměně agregátu, což mechanici zvládli za tři hodiny. „Jednalo se o drobné problémy. Ozvalo se mechanické ťukání, a tak jsme raději motor vyměnili, než abychom riskovali poškození, či zničení toho předchozího,“ vysvětlil český soutěžák.

Během padesáti ostrých testovacích kilometrů vyzkoušel český soutěžní jezdec změny v brzdové soustavě a několik změn v oblasti tlumičů. „Mám z toho opravdu dobrý pocit, protože jsme posunuli vůz zase o něco dál. Už se těším na samotnou soutěž. Jenom mě mrzí, že v sobotu nejedeme jako účastníci Super Race dvakrát ty nejdelší erzety. Nebudeme mít tak možnost si vyzkoušet případné změny na autě,“ komentoval situaci před startem Jan Kopecký. Pro něj i spolujezdce Filipa Schovánka to bude první letošní české představení (pokud nepočítáme Rallye Matador Tatry).

Letošní ročník Rally Bohemia je rychlostními zkouškami koncipován do oblasti Liberecka a Jan Kopecký přiznává, že se mu výběr trati líbí. „Tratě jsou nádherné. Neustále se mění jejich charakter a rytmus jízdy. Je tady několik pomalých úseků, ale také spousta rychlých na srdce. Myslím, že pořadatelé zaslouží za výběr tratí jedničku s hvězdičkou,“ řekl s úsměvem Jan Kopecký.

Starty Jana Kopeckého na Rallye Bohemia:

Rok Vůz Spolujezdec umístění 
2003,Škoda Octavia wrc  Filip Schovánek 25 
2004 Škoda Fabia WRC  Filip Schovánek 1 
2005 Škoda Fabia WRC  Filip Schovánek 1 
2006 Škoda Fabia WRC  Filip Schovánek posádka nebyla v rámci Evropské zóny FIA Východ oficiálně klasifikována (dosáhla nejrychlejšího času) 

 


V Mladé Boleslavi 13. července 2006

Michal Štěpanovský, tiskové středisko Rally Bohemia 2006


 
 
Fotogalerie:   Test Štěpána Vojtěcha s P 307 před Bohemií 06

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose