www.car.cz
 

MS enduro poprvé v historii na Severoamerickém kontinentu Canada. Den první
     17.7.2006 10:28 - tisková zpráva


Canada-Ontario, Parry Sound, 15.-16.07.2006

 

Pátý podnik letošního seriálu Mistrovství světa enduro hostí poprvé v historii na Severoamerickém kontinentu Canada. Opět nechybí na startu ani čeští jezdci týmu KBS UAMK Unhošť Michal Rudolf, Jakub Horák, Lukáš Sedláček a za KTM racing jedoucí Vít Kuklík.

 

Pořadatelé připravili 65 km dlouhý okruh, s tradičně jedním kros testem, enduro testem a extrém testem na jedno kolo, přičemž každý den jezdci absolvovali tři kola. Trať spíše připomínala svým povrchovým charakterem Švédsko, či Finsko. Převážně se jelo, hlavně měřené testy, které byly dlouhé a náročné, s písčito-kamenitým povrchem. Samotný okruh nebyl až tak náročný, ale v třicetistupňovém vedru s velkou vlhkostí bylo sedm hodin v sedle, i když bylo najeto v časových kontrolách přes 10minut, pro jezdce hodně vyčerpávající.

 

Největší zátěží tak bylo absolvování měřených testů. Kros test se jel přibližně 7minut na písčito kamenitém, místy hodně sypkém povrchu s několika náročnými sjezdy a výjezdy, enduro test, 11minut, kde se nedalo díky schovaným kamenům a kořenům jet vůbec razantně a nevyzpytatelný extrém test se jel přímo na břehu místního jezera s mnoha kamenitými úseky.

 

Ze 79 jezdců, kteří se do úvodní sobotní etapy postavili na start, bylo přibližně 35 domácích Canaďanů, společně s Američany. Z Evropy jen minimální zastoupení, převážně jezdců bojujících v průběžném hodnocení do 15.místa.

 

Na předních pozicích se prosadili tradiční rivalové, bojující letos o posty nejvyšší. Neztratili se ani čeští reprezentanti. Všichni čtyři nakonec vybojovali cenné body do průběžného hodnocení seriálu. V.Kuklík sice na dvoutaktní třístovce, kterou si před několika měsíci poslal, zajel standart (1.den 8.místo) a Michal Rudolf, nejstarší člen KBS UAMK týmu Unhošť na tomto podniku i přes několik pádů, na zapůjčeném motocyklu, který byl podstatně odlišný od toho, se kterým běžně startuje, dojel první den pro body za 12.místo.

 

Na již dosti odlišných motocyklech startují naši jediní dva účastníci v kategorii juniorů. Půjčené KTM 400 4T mají menší výkon, než běžné a doma upravené 450 4T a tak v sobotu 9.místo J.Horáka a 13.místo L.Sedláčka je velmi solidním umístěním a hlavně cenným bodovým ziskem těchto 18-ti letých mladíků. Týmu KBS UAMK Unhošť tak po dlouhé době bodovali všichni startující jezdci a tato skutečnost je o to cennější, že se zapůjčenými motocykly byl problém s naladěním před samotnými přejímkami před soutěží již v pátek..

 

Na druhý den, kdy se jede na stejném okruhu a měřených testech, jen se na rozdíl od prvního dne měří v prvním kole i Enduro test a Extrém test a okruh je o poznání mnohem rozježděnější, se na Parry Soundem a jeho okolí přehnala ráno menší bouřka a trochu sprchlo.

 

Následující, šestý podnik letošního seriálu mistrovství světa enduro se jede příští víkend 22.-23.07. v Americkém státě New York v okolí města Hancock.

 

 

Výsledky lze stáhnout ze stránek promotéra seriálu:

http://www.abc-wec.org/wec_online/2006/006results.html

 

Info včetně foto na:  www.kbs.cz

 

 

Ladislav Krupička


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2006 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose