www.car.cz
 

Naši testovali na Evropě na Baja Espana 2006
     17.7.2006 19:26 - tisková zpráva


Mitsubishi OFFROADSPORT CZ team přivezl z Francie stříbro a vítězství ve třídě T1 diesel! V rámci testování se tým o minulém víkendu zúčastnil silně obsazeného otevřeného evropského závodu Baja de France.

 

Na startu se sešlo 55 posádek, vesměs z francouzského cross country šampionátu. Ze zahraničních posádek dorazili mimo našeho týmu angličan Hugh Haines s Bowlerem, Andris Dambis z Lotyšska se speciálem OSCar GM či některé další týmy z Anglie, Španělska a Portugalska. Organizátoři připravili ve vojenském prostoru téměř 500 ostrých kilometrů s minimálním počtem přejezdů, takže se opravdu od pátka do neděle závodilo.

 

Po pátečním krátkém prologu na lesních cestách naši vyráželi v sobotu brzo ráno z desáté pozice. Sobotní etapa měla celkem 330 km, z toho více jak 280 km rychlostních zkoušek. V té první to s naším týmem nevypadalo dobře, když se motor speciálu Mitsubishi po pěti kilometrech přepl do náhradního programu a Mirek Zapletal jel více jak 8 km téměř bez výkonu. Poté se podařilo restartovat počítač a vše začalo opět fungovat tak jak má.

 

Dvacáté místo po první RZ nebylo nikterak růžové, ale následující rychlostky naši zabrali a jeli stále rychleji. V druhé byli čtvrtí, ve třetí druzí a poslední sobotní RZ vyhráli absolutně. To znamenalo posun na průběžné třetí místo v pořadí a poté co Lotyši obdrželi 15 min. penalizaci za zkrácení trati v druhé RZ poskočili na druhé místo celkově.

 

Neděle začala opět problémy. Celou noc pršelo a tak byla první, nedělní, 70 km dlouhá RZ hodně blátivá a mokrá. Na jejím čtyřicátém kilometru vypadlo táhlo stěrače na řidičově straně a Mirek Zapletal musel odjet 35 km naslepo. I tak naši neztratili svou pozici a v dalších dvou RZ jen potvrdili své druhé místo. Před nimi jedoucí obhájce, angličan Hugh Haines měl nejen o sto koní víc pod kapotou, ale i o 400 kilo méně a tomu se na bahnité, náročné trati těžko konkurovalo.

 

Nakonec se situace ještě zdramatizovala, když po dojezdu poslední RZ stál několik metrů za cílem angličanův vůz a nemohl nastartovat. Poté co dojela naše posádka, nabídla angličanovi pomoc a odtah do „parc ferme“. Když už bylo auto na laně, jako zázrakem se podařilo Bowlera nastartovat. Angličan dostal 5 min. penalizaci, ale i tak měl ještě tři minuty k dobru. Nicméně naši se projevili jako posádka fair-play a to ocenili i ostatní soupeři.

 

Mirek Z. k tomu dodal: „Jak jsem je tam viděl stát, vzpomněl jsem si na naše problémy v Portugalsku a měl jsem jasno, že je vezmem… jinak jsem rád, že i přes problémy co nás provázeli jsme nakonec uhájili stříbro“. Více info o týmu najdete na www.offroadsport.cz

 

 

 

Praha:          Jan Percl


 
 
Fotogalerie:   MS enduro 2006 v Kanadě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose