www.car.cz
 

Václav Pech jun. vyhrál náročnou Bohemii a míří za titulem
     18.7.2006 20:40 - tisková zpráva


Václav Pech jun. opět kraluje domácímu soutěžnímu sportu. Po velkém souboji zvítězil na 33. ročníku Rallye Bohemia a vrátil se tak do čela domácího mistrovství, kde obhajuje loňský titul. Navíc právě vyhraná Bohemia vynesla Pechovi již nyní celkové vítězství v Mistrovství Evropy – Region Central.

Byla to velmi náročná soutěž jak pro posádku, tak pro techniku. Především sobotní etapa, kdy jsme na devíti vložkách absolvovali za tento jediný den víc kilometrů než například na Rallye Tatry za celou soutěž. Večer jsem padl do postele opravdu hodně unavený.

Když se po tak náročné soutěži a po souboji, který jsme během soboty absolvovali s Martinem Prokopem nakonec podaří vítězství, je radost z prvního místa mnohem větší,“ říká o právě absolvované Rallye Bohemia plzeňský jezdec Václav Pech jun.

Ten před závodem oznámil technickou změnu na svém Lanceru v podobě namontování nových velkých brzd, ale již po krátkém testu se na nových kotoučích objevily trhlinky a team se rozhodl neriskovat a vrátil zpět osvědčené standardní provedení. Václav Pech jun. s Petrem Uhlem  vstoupil do soutěže opatrně a na výsledcích prvních sobotních zkoušek to bylo znát.

Náš opatrnější začátek měl svůj důvod hlavně v novince, kterou pořadatelé na Rallye Bohemia premiérově v České republice zavedli. Měli jsme během tréninku v autě umístěnou krabičku s GPS, která sledovala pohyb každého tréninkového vozu na trati při najíždění rychlostních zkoušek a měřila, zda dodržujeme předepsanou maximální rychlost 50 km za hodinu. Spoustu rychlých pasáží jsme tedy v rozpisu pouze odhadovali a proto ten pomalejší začátek, nebyl jsem si úplně jistý, zda mám zatáčky dobře označené a nechtěl jsem hned v úvodu udělat nějakou jezdeckou chybu.

Podle časů po prvních sobotních zkouškách jsem ale zjistil, že nám Prokop s Barvíkem trochu ujeli a že není nač čekat. Museli jsme také zrychlit. Dařilo se nám postupně stahovat náskok soupeřů a naše ztráta se zmenšila pod deset sekund. To už jsme byli druzí za Prokopem. Ovšem souboj to byl opravdu tvrdý,  několikrát za sebou jsme zajeli na náročných vložkách téměř shodný čas.

Náš hodně ostrý souboj pak ukončil defekt, který Martin Prokop udělal na předposlední zkoušce sobotního dne a protože měnil kolo přímo ve zkoušce, propadl se o dvě a půl minuty za nás. Tím jsme se dostali do čela a mohli jsme pro zbytek soutěže trochu zvolnit. Kontrolovali jsme si pak náskok na druhého Barvíka a snažili se pošetřit auto v rozbitých pasážích rychlostních zkoušek tak, aby nás dovezlo až do cíle,“ říká o průběhu soutěže Václav Pech jun.

Z vítězství má Václav velkou radost. Podařilo se mu vyhrát na slavné domácí soutěži, kde doposud ještě nevyhrál a rozšířil tak svoji úctyhodnou sbírku vítězných pohárů o zlatý pohár z Bohemie.

„Z vítězství jsme všichni v teamu nadšeni, Mitsubishi fungovalo bezchybně a také jsem byl maximálně spokojený s pneumatikami Matador, které na suché asfaltové soutěži prokázaly svou vysokou kvalitu a pomohly nám k vítězství. Radujeme se nejen z vítězství v rámci domácího mistrovství, ale také z našeho triumfu v rámci ME – Region Central.

Přesto, že nás v této klasifikaci již nikdo nemůže o celkové vítězství připravit, chystáme se ještě na zahraniční start v rámci tohoto evropského šampionátu, kterým bude za čtyři týdny Rallye Budapešť v Maďarsku,“ prozrazuje plány svého soutěžního teamu pro nejbližší období Václav Pech jun.
                         
                       Jaroslav Štauber

                        Konečné výsledky Rallye Bohemia 2006

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Pech-Uhel

Barvík-Mynářová

Prokop-Tománek

Arazim-Gál

Štajf-Černoch

Trojan-Řihák

Burkart-Geilhausen

Landa-Novák

Peták-Benešová

Liška-Kestler

Mitsubishi Lancer EVO IX

Mitsubishi Lancer EVO IX

Citroën C2 S1600

Mitsubishi Lancer EVO IX

Subaru Impreza Sti

Mitsubishi Lancer EVO VII

Citroën C2 S1600

Mitsubishi Lancer EVO VII

Renault Clio S1600

Mitsubishi Lancer EVO VIII

2h30'40"9

+1'01"3

+2'05"9

+2'31"4

+2'33"3

+2'37"7

+4'52"7

+4'58"0

+5'41"8

+5'47"3


PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2006, foto Pavel Chymek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose