www.car.cz
 

Enge jede další závod v Portlandu
     21.7.2006 10:40 - tisková zpráva


Nabitý kalendář Tomáše Engeho pokračuje týden po vítězství v Salt Lake City dalším závodem American Le Mans, který hostí Portland. Závod je na programu v sobotu večer.

Aston Martin Racing je připravený na šestý závod sezony ALMS v Portlandu, kam přijel povzbuzen vítězstvím v Salt Lake City. V Portlandu čeká na jezdce necelé dvě míle dlouhá trať o 12 zatáčkách. Tým měl mezi závody trochu volného času a členové týmu i jezdci zůstali v Salt Lake a na horách v Park City si užívali jízdy na horských kolech.

Tomáš Enge si při jízdě na horském kole poranil v pondělí zápěstí, ale český jezdec je povzbuzen průběhem prvního tréninku a věří, že v sobotu bude moci závodit. Tým pro jistotu povolal zpět Andreu Picciniho, který v případě potřeby za Engeho v závodu zaskočí.

 Sponzor týmu Pirelli zorganizoval navíc výlet na raft pro Darrena Turnera a Stephana Sarrazina, jejichž raft se utkal s jezdci Panozu. Skupinka vyrazila na White Salmon River v horách a akce sklidila velký úspěch.

 Tomáš Enge: „Má ruka je OK, myslel jsem, že to bude horší, ale je to v pořádku. V Portlandu jedu poprvé. Je to opět jedna ze starších, kluzkých a hrbolatých tratí, podobná Lime Rocku. Ale v Lime Rocku jsme viděli, že můžeme bojovat s našimi soupeři a porazit je, doufám, že tady to bude stejné.

Salt Lake perfektně seděl našemu vozu a pneumatikám, ale v tomto případě je tomu jinak. V některých částech tratě máte pocit, že jedete na ledu. Podle předpovědi má být opět velké vedro, ale závod se jede až večer. V Salt Lake lebyl problém vůz řídit, takže nemám velké obavy.“

 Časy třídy GT1:

  4          Corvette C6R                           O Beretta/O Gavin                  1:09.194s

009      Aston Martin DBR9                 P Lamy/S Sarrazin                 1:09.658s       

 3          Corvette C6R                           R Fellows/J O’Connell            1:09.784s

 007      Aston Martin DBR9                T Enge/A Piccini/D Turner      1:10.190s

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Memoriál Fr. Štastného, MMČR + Alpe Adria Cup od Libora Zhoře

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose