www.car.cz
 

ALMS: Enge odstartuje v Portlandu třetí
     22.7.2006 23:03 - tisková zpráva


Tomáš Enge bude rozjíždět závod American Le Mans Series v Portlandu ze třetího místa třídy GT1, kterou v kvalifikaci vyjel Darren Turner.

Druhý den jízd v Portlandu byly na pořadu dne vedle kvalifikace i volné tréninky, ve kterých se Enge střídal za volantem s Turnerem a Andreou Piccinim. Do kvalifikace pak po dohodě nastoupil Turner, který zajel čas 1:10,016, kterým těsně porazil sesterským vůz Aston Martin DBR9.

Stephane Sarrazin dosáhnul času 1:10,070. Den provázaly vášně v zákulisí, továrnímu týmu Corvette se totiž podařilo protestem dosáhnout zvýšení výkonu motoru a zvětšení objemu nádrže. Dva jejich vozy obsadily první řadu třídy GT1 s časy 1:09,399 a 1:09,525.

Tomáš Enge:Od zrušení restrikcí našich soupeřů jsme věděli, že to tady budeme mít hodně těžké, zvláště když je to asi nejvíce kluzký okruh, na kterém jsem kdy jel. Zkoušeli jsme různá nastavení vozu i pneumatik, ale zatím bez kýženého výsledku. I přesto uděláme maximum pro co nejlepší výsledek v závodu, kromě konkurence bude určitě tvrdý boj i s naším sesterským vozem.“

George Howard-Chappel, šéf týmu:Myslím, že tento víkend bude poněkud narušena vyrovnanost třídy GT1, které chce IMSA (řídící orgán) dosáhnout. Nicméně Aston Martin Racing se nenechá zastrašit a v závodu odvedeme maximum. V pátek ráno mě IMSA informovala o zrušení rozhodnutí o vyrovnanosti výkonnosti ve třídě GT1, ke kterému došlo poté, co Corvette Racing podalo podnět ke komisařům závodu, že předchozí rozhodnutí IMSA bylo vyhlášeno ještě dříve, než se jel minulý závod.

Toto je nezvyklý výklad pravidel, přesto komisaři rozhodli ve prospěch Corvette. Výsledkem je, že Corvette tak mohou zvětšit restriktory a objem nádrže. Následné kvalifikační časy odrážejí toto rozhodnutí. Třída GT1 je založena na hendikepovém programu.

Musíme věřit, že IMSA toto co nejrychleji napraví, jelikož cílem je vyváženost výkonů. Vyrovnané závody a vyrovnaný boj o titul je to, co fanoušci chtějí vidět.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2006, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose