www.car.cz
 

Buggyry dobyly Německo! V neděli double !!
     24.7.2006 08:21 - tisková zpráva


Fantastické, skvělé, dokonalé! Takto stručně, leč výstižně může vedení týmu Buggyra International Racing Systém hodnotit vystoupení svých jezdců na Mezinárodním mistrovství Německa v závodech trucků. V nedělním pohárovém závodě totiž vyhrál Korber před Vršeckým a stal se držitelem prestižního titulu. Vršecký skončil celkově třetí!
 
„Získat titul v Německu, tedy v zemi, která je Mekkou truckracingu považuji za něco fantastického. K tomu nutno přičíst double na Nürburgringu a fakt, že jsme nejúspěšnějším týmem německého mistrovství,“ řekl bezprostředně po dojezdu jeden ze strůjců úspěchu - technický ředitel týmu Mario Kress.
 
Přitom před posledním pohárovým závodem nebylo zdaleka nic jisté. Jedinou jistotu měl Gerd Körber. Musel vyhrát a zároveň porazit do té doby celkově vedoucího Bösigera o šest bodů. „Po kvalifikaci jsem si věřil. Navíc za mnou jel David, který dokázal vyhrát svou kvalifikační jízdu,“ prozradil přešťastný Körber. Ten se dostal do vedení a zvítězil systémem start-cíl.
 
 „Věděl jsem, že vedu a soustředil se na svou jízdu. Samozřejmě, že mě zajímalo, jak se vyvíjí situace za mnou.“

A za Gerdem se děly věci! V prvním kole se za ním vytvořilo pořadí Bösiger, Albacete, Hahn, Vršecký. „Říkal jsem si, že vpředu to bude po startu řežba. A tak jsem si počkal,“ tvrdil Vršecký, který se posléze vskutku dočkal. Nejdříve vyletěl z trati Bösiger, pak se David dostal před Hahna a začal dotírat na druhého Albaceteho. Při nájezdu do šestého kola byla jeho snaha korunována úspěchem. Navíc se před španělského jezdce dostali Pulič s Oestreichem.
 
„Puliče jsem v zádech nikdy neměl, věděl jsem ale, že se jedná o hodně agresivního jezdce. Gerd vedl, Bösiger byl někde vzadu. Jel jsem si svoje,“ komentoval Vršecký dění na trati mezi sedmým a devátým kolem. V něm se totiž dostal na třetí místo Markus Oestreich.
 
„Tak Markuse znám. Špičkový jezdec! Bylo mi jasné, že jediná šance jak ho udržet za sebou je neudělat sebemenší chybu.“ Samotný souboj mezi oběma jezdci pak přinesl úchvatnou podívanou, rozdíly mezi nimi se pohybovaly v rozmezí tří desetin sekundy. „Totální dávka adrenalinu. Navíc mi v nájezdu do třináctého, tedy posledního kola úplně došla voda v brzdách. Jel jsem na krev.“
 
Nakonec David dokonal skvěle rozjetou neděli a postavil se na stupně vítězů po bok Gerda Körbera. „Znovu opakuji, nesmírně cenné vítězství. Od Nogara jsme tvrdě pracovali na autech a vynaložené úsilí přineslo úspěch, který ještě teď možná nedovedu ani ocenit,“ řekl na závěr Mario Kress. V té chvíli se již Körber s Vršeckým koupali v šampaňském!
 
Buggyra
 

 
 
Fotogalerie:   SuperStock 1000 FIM Cup - Brno 2006 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose