www.car.cz
 

Menší bratr Touarega se bude jmenovat Tiguan
     25.7.2006 08:28 - tisková zpráva


Nový kompaktní SUV model značky Volkswagen se bude jmenovat Tiguan. Nejen vůz sám, ale i způsob jeho pojmenování je odvážným krokem do nového terénu – jméno vybralo v anketě 350 000 čtenářů publikací AutoBild group z deseti zemí! Menší bratr Touarega se bude vyrábět ve Wolfsburgu a na trh vyrazí v roce 2008.

„Tato jedinečná událost demonstruje otevřenost, k níž se Volkswagen hlásí,“ řekl k tomu Dr. Wolfgang Bernhard, předseda představenstva značky Volkswagen. „Oslovili jsme trh jasnou výzvou a potenciální zákazníci nám pomohli zvolit jméno Tiguan. Pozitivní reakce potvrdila správnost našeho přístupu.“

Jméno Tiguan vybrali spolu s dalšími pracovníci marketingu značky Volkswagenu. Čtenáři publikací AutoBild group z nich vybírali své favority a odezva byla přímo ohromující – do volby se zapojilo více než 350 000 čtenářů, z nichž drtivá většina hlasovala pro název Tiguan.

Tiguan přináší přechod od filosofie velmi úspěšného Touaregu k novému segmentu kompaktních SUV (Sport Utility Vehicle, sportovní užitkový vůz nebo spíše vůz pro volný čas), který se v posledních letech velmi úspěšně rozrůstá. Exotické názvy se neodmyslitelně spojují s cestováním, dobrodružstvím a pořádnou dávkou adrenalinu.

 

A právě takový je Tiguan - díky své koncepci založené na jízdní dynamice a vysokém komfortu je nový model stejně tak vhodný pro městský provoz jako pro zvládání drsného terénu po cestách-necestách, čímž poskytuje svému řidiči absolutní volnost. První předzvěstí nového SUV od společnosti Volkswagen bylo představení studie Concept A na počátku tohoto roku.


Import Volkswagen Group
AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz


 
 
Fotogalerie:   Ennstal Classic 2006 od Pavla a Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose